Mikuláskor általában sütök valamilyen karácsonyi muffint vagy aprósüteményt a munkatársaimnak. Idén azonban elutaztunk az előző hétvégén és csak tegnap este érkeztünk haza. Tudtam, hogy nem igazán lesz időm sütögetni, így kitaláltam, hogy mindenki kap egy cuki kis karácsonyi mintás csokit. Szerencsére nem kell teljesen frissen készíteni, így már előző héten összedobtam és be is csomagoltam őket. A hűvös spejzban várták, hogy végre a jogos tulajdonosukhoz kerülhessenek! :) Nemsokára meg is kapja mindenki, kíváncsi vagyok, hogy tetszeni fog-e nekik! Drukkoljatok!
Hozzávalók:
1-2 tábla étcsoki/tejcsoki/fehércsoki ízlés szerint
aszalt gyümölcsök (nálam barack, szilva, áfonya)
dió, mogyoró
dekorcukrok
kandírozott gyümölcsök (nálam narancs)
+szilikon bonbonforma (nálam karácsonyi)
Elkészítés:
Elsőként készíts elő mindent, mert a csoki nagyon gyorsan megdermed.
A dióféléket, a kandírozott és aszalt gyümölcsöket aprítsd minél kisebbre, a dekorcukrokat és a bonbonformát pedig vedd elő.
Szintén készíts elő két lábost a csoki megolvasztásához + a proli módszerrel való temperálásához. :D
A nagyobba kezdj el vizet melegíteni, a kicsit pedig helyezd rá.
Törd kockára a csokit és a 2/3-át szórd bele a kisebb edénybe.
Gőz fölött olvaszd simára, majd vedd le a nagyobbik lábosról.
Végül szórd bele a maradék apróra vágott csokit is. Keverd addig, míg ez is szépen elolvad.
Egy kiskanállal adagolj minden kis formába a csokoládéból, majd szórd meg ízlés szerint dekorcukorral, aszalványokkal és magvakkal.
Ez a fázis a gyerekek számára is szuper elfoglaltság lehet. Nálunk legalábbis egyforma lelkesedéssel dekorált a 2,5 éves, a 4 éves és a 11 éves nagylány is. Na meg persze én is! :)
Ha készen vannak a remekművek tegyétek félre, hogy megdermedjen a csoki.
Ilyen kicsi bonbonoknál ez elég gyorsan megy, fél óra múlva már ki is tudjátok pattintani a szilikon formából.
Tipp: Csomagold kis karácsonyi zacskókba a csokikat, így szuper ajándék kísérő lesz belőlük.
Tavaly készítettem nagyobb (kb. tenyérnyi méretű) hópelyheket és egyéb karácsonyi mintájú csokikat is a fentiek alapján. Ezeket is ünnepi zacskókba tettem és kötöttem rájuk egy cuki kis karácsonyfa díszt. Nagyon nagy sikerük volt, pedig tényleg egyszerűen elkészíthetőek.
A csokoládét ízesítheted is néhány kiskanálnyi alkohollal vagy egy kevés karácsonyi fűszerkeverékkel.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Az adventi naptár eléréséhez pedig klikk ide.
Utolsó kommentek