Nagy nehezen csak sikerült idén is lejutnunk a Balaton mellé egy kis levendula szüretre. Gy. direkt kivett még a nyaralás előtt két napot is, hogy majd valamelyiken biztos megfelelő idő lesz és el tudunk menni egyet kirándulni. Persze borzasztó nagy esőt mondtak - amiből aztán természetesen nem lett semmi - így elcsúsztattuk a levendulázást a nyaralás első napjára. A Kőröshegyen jártunk, ahol még most is bőven volt aratható terület. A kötelező fotózkodás mellett jól megszedtük a zacskóinkat. Amellett, hogy szuper program volt, még hasznos is, hiszen fincsi szörp készült belőle.
Hozzávalók:
1,5 l víz
1 kg cukor
1 citrom
1 kk citromsav
1-2 bögre levendula virág
Elkészítés:
A levendula virágokat morzsold le, közbe mantrázz magadban valamai nyugtató szöveget, mert ez nem lesz gyors folyamat. :D
Főzz cukorszirupot a cukorból és a vízből.
Miután felforrt, add hozzá a levendula virágot és a karikákra vágott citromot és a citromsavat is.
1 napig tartsd hűtőben. Közben néha keverd meg.
Ezt követően szűrd le. Én erre egy harisnyával bevont szűrőt használtam.
Forrald fel a szirupot, majd töltsd szép üvegekbe.
Ha van kedvetek nézzetek be fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek