Ha egyszer rákap az ember a házi likőrgyártás ízére, nincs megállás. Mindig van a hűtőnkben 1-2 üveg DIY finomság. A dolog szépséghibája, hogy már elajándékoztam a kis üvegeket, így bébiételesekbe tárolom a saját fogyasztásra szánt nedűt. Csak össze ne tévesszem egyszer, mert az eddigieknél is rosszabb éjszaka vár ránk. :D Vagy épp ellenkezője és kiderül, hogy valóban működik-e ükanyáink pálinkás kenyeres baba lenyugtatós módszere. :D
Hozzávalók:
10 dkg fehércsoki
fél liter kávétejszín
2 púpos evőkanál vaníliás cukor
1 ek vanília aroma
1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
2 dl vodka
Elkészítés
A csokit tördeld egy lábosba, majd öntsd rá a tejszínt.
Olvaszd fel.
Ízesítsd a vaníliás cukorral és az aromával.
Vegyél ki a lábosból egy kis tálba egy merőkanálnyi tejszínt, majd keverd csomómentesre benne a pudingport.
Öntsd vissza a fehércsokis tejszínhez.
Folyamatos kevergetés mellett forrald fel.
Tedd félre kihűlni. (A puding miatt megbőrösödhet a teteje, így érdemes átszűrni.)
Végül add hozzá a vodkát is, majd töltsd kis üvegekbe.
Tipp: Szuper ajándék a közelgő Anyák Napjára!
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek