Nekem abszolút bejönnek a jó idő beköszöntével a könnyebb, húsmentes kajcsik és a friss saláták. Persze tudom, hogy az átlag férfiember ezeket a finomságokat csak kikacagja. Így a következő recept lehet akár egy különlegesebb köret is, de nálunk önálló fogásként is tökéletesen megállta az elmúlt évek során a helyét. Azért nem mondom, hogy nem fordult elő egy kis husis turbózás sohasem. Volt például, hogy Anyából előjött a magyar Jóasszony és egy "mini" adag házi sült szalonnával megbolondította a mi kis natúr, szerény ebédkénket. Hát úgy sem volt rossz, bevallom. :)
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 púpos ek vaj
2 púpos ek liszt
3 dl tej
1+1 kk só, bors, szerecsendió
1 tojás
5 dkg sajt
Elkészítés:
A karfiolt vágd rózsáira, mosd meg.
Tedd fel sós vízben főni.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vajazz ki egy kisebb tepsit.
A besamel mártáshoz a vajat olvaszd fel, majd keverd bele a lisztet, pirítsd világosra, végül öntsd fel tejjel. Keverd csomómentesre.
Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.
Sűrítsd be, majd tedd félre picit kihűlni. Ha már nem olyan forró, üsd hozzá a tojást is.
Ha a karfiol már majdnem puha, szűrd le.
Halmozd a tepsibe, majd öntsd rá a besamel mártást. Reszeld rá a sajtot, majd mehet is a tepsibe.
Süsd kb. 20 percig, míg a sajt szépen ráolvad, rápirul az étel tetejére.
Tálald friss salátával.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek