A fasírtot sokan kissé "proli" kajának tartják, pedig ha minőségi húsból (nem bolti előre daráltból) készítjük, jó kis étel lehet belőle. Hidegtálak kiegészítőjeként is tökéletes, de partifalatkának sem utolsó. Ebben az esetben a szokásosnál kisebb golyókat készíts, majd szúrd fogpiszkálóra, így elegánsabb lesz az összhatás. Persze bármilyen főzelék kiegészítőjeként vagy egy egyszerű köret mellé is kitűnő választás. Utóbbi két esetben bátran készíthetsz nagyobb fasírtokat, bár én minden esetben jobban szeretem a kisebb, ropogósabb falatkákat. :) 

Ünnepek előtt úgy gondoltam, hogy talán valakinek jól jöhet a nálunk már bevált recept, így íme:

darált hús fokhagyma zsömle pirospaprika só bors zsemlemorzsa olaj vendégvárók fincsi ebédek

Hozzávalók:

60-70 dkg darált hús

3 db szikkadt zsemle pici vízbe beáztatva

2 tojás

fokhagyma ízlés szerint (nálam egy fél fej)

1 csapott ek pirospaprika

1 csapott ek só

1 tk bors

zsemlemorzsa

3 dl olaj a sütéshez

darált hús fokhagyma zsömle pirospaprika só bors zsemlemorzsa olaj vendégvárók fincsi ebédek

Elkészítés:

Elsőként a húst daráld le, a zsömléket pedig áztasd be.

Üsd a tojásokat a husihoz, majd morzsold bele a zsömléket is.

A fokhagymát pucold meg és törd a többihez.

Ízesítsd a masszát sóval, borssal pirospaprikával, majd jó alaposan dolgozd össze az egészet.

Formázz golyócskákat a husiból aztán forgasd meg őket zsemlemorzsába.

Végül bő olajban süsd a fasírtgolyók mindkét oldalát addig, amíg aranybarnák nem lesznek.

darált hús fokhagyma zsömle pirospaprika só bors zsemlemorzsa olaj vendégvárók fincsi ebédek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.