Az igazi jó idő és a már régen várt nyár kezdetét nekem az eper és a cseresznye megjelenése jelenti. Utóbbit a legjobban a fáról szeretem enni: megesik ilyenkor, hogy több kerül az ember hasába, mint a szedő kosárba. :D Valahogy a cseresznyeszedés is egy jó kis családi hagyomány. Minden évben ugyanazok a jelenetek játszódnak le: Én tuti, hogy papucsban mászok fára, ami azt eredményezi, hogy felmenni még csak-csak sikerül, de lejönni már tuti, hogy nem tudok. :D Papa, ha akár egy szem cseresznyét is lát a fa legtetején, tuti, hogy visszaküld valakit érte, nehogy a madarak kaparintsák meg. Nyilván az már csak fent derül ki, hogy az a szem, azért maradt fent, mert már amúgy is megtalálták maguknak az állatok. :D A félrohadt cseresznyével való dobálózás is elmaradhatatlan, és tuti, hogy valaki a gála ruháját keni össze vele. Rekesz és szedőke soha nincs elég, de legalább így érdekes a történet. :D
Hozzávalók:
25 dkg liszt (nálam fele graham, fele sima)
12 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
15 dkg barna cukor
2 tojás
30 dkg tejföl
0,5 dl tej
30 dkg cseresznye
Elkészítés:
A cseresznyét jó alaposan mosd meg, magozd ki.
A sütőt melegítsd elő 190 fokra és készíts elő egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsit.
Üsd a cukorhoz a tojásokat, majd öntsd bele a tejfölt is.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a darált diót, majd add a cukros masszához.
Lazítsd tejjel.
Simítsd tepsibe a masszát, majd szórd meg a megmosott, kimagozott cseresznyével.
Süsd kb. fél óráig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült e.
Tipp: Természetesen nem csak cseresznyével, hanem más gyümölccsel is elkészíthető.
A diós íz erősítése végett lehet egy kevés durvára aprított diót is szórni a süti tetejére.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek