Szerintem a chilis bab népszerűségét nagyrészt Bud Spencer filmjeinek köszönheti. Öcsémmel, gyerekkorunkban mi is nagy rajongói voltunk (mármint Budnak), így mikor egy velencei parti büfében megláttuk, hogy árulnak a fent nevezett ételünkből, nem is haboztunk, hanem rávettük a Szüleinket, hogy azonnal kóstoljuk meg. Úgy rémlik, hogy az eredetileg vásárolt mennyiség igen kevésnek bizonyult, így Apa vissza is ment plusz adag(ok)ért. Azóta Anya kikísérletezte a saját receptjét, amit az egész család imád. Egy kis friss kenyérrel, és jó sok chili paprikával isteni ebéd. Na, persze nem a legdiétásabb. :D Azonban ezen is segíthetünk (már ha akarunk) egy kis teljes kiőrlésű tortilla lappal és sok finom zöldséggel. Így egy teljesen új ételt kapunk, ami nem kevésbé isteni. :)
Hozzávalók:
1 csomag Chilis Bab alap a Knorr 100% természetes alapok közül
1 db vöröshagyma
30 dkg hús (nálam csirkemell)
1-2 kisebb kaliforniai paprika
1 db paradicsomos babkonzerv (nálam csípős)
1 db kukorica konzerv
olaj
1 csomag tortilla lap
zöldségek (nálam lilahagyma, paradicsom, uborka, jégsaláta)
Elkészítés:
Elsőként aprítsd össze a vöröshagymát és a husit is vágd kisebb darabokra.
Futtasd meg egy kevés olajon a hagymát, majd mehet rá a husi is. Fehéredésig pirítsd.
Keverd ki a Knorr Chilis Bab alapját a 3 dl vízzel, majd öntsd rá a husira.
Mehet hozzá a bab, a lecsöpögtetett kukorica és felaprított kalifornia paprika is.
Főzd kb 10 percig, hogy összeérjenek az ízek és minden megpuhuljon.
Közben készítsd elő a tortilla lapokat és a zöldségeket.
A lilahagymát pucold meg és a paradicsommal, uborkával együtt szeleteld fel.
A salátát tépkedd nagyobb darabokra.
A tortilla lapokat melegítsd meg, majd jöhet is a vacsi.
Rakj ízlés szerint néhány evőkanállal a chilis babos raguból a tortilla lapra, oszd el rajta a zöldségeket, majd tekerd fel. :)
Tipp: Egy kis korianderes joghurt sem rontja el.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek