Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Banános zabpelyhes keksz ribizlivel

Alapvetően nem vagyok nagy kávés, de Mr. Baba mellett alig várom a nyugis (a hét vicce) kávézós perceinket Gy.-vel. Én már reggel (ki tudja napközben lesz e időm rá) bekészítem az éltető nedűt, majd 5 óra felé startpozícióba vágjuk magunkat Gombóccal. Amint meghalljuk a kulcscsörgést a zárban, be is nyomom a kávéfőző gombját, majd passzolom is le Mr. Babát az apjának. :D Míg lefő a kávé, szépen előszedem a bögréinket, a tejet, a cukrot, a habot, sőt, most ebben a melegben akár a fagyit is, majd szépen kitöltögetem az itókát. A kávé mellé pedig süti is jár, például az alábbi fincsi zabpelyhes keksz. Nekünk nagyon bejött, próbáljátok ki Ti is. 

ribizli zabpehely cukor liszt sütőpor vaj édességek ráérős reggelik

Hozzávalók:

1,5 csésze zabpehely

1 csésze liszt (nálam teljes kiőrlésű)

1 csipet só

1 tk sütőpor

8 dkg vaj

fél csésze cukor (nálam barna)

1 tojás

1 banán

10-15 dkg ribizli

ribizli zabpehely cukor liszt sütőpor vaj édességek ráérős reggelik

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit.

A vajat keverd ki a cukorral, majd add hozzá a tojást is. 

A banánt törd picit össze és ez is mehet az előzőekhez.

A lisztet dogozd össze a sóval és a sütőporral, majd az egészet jó alaposan keverd a banános masszához.

Végül add hozzá a zabpelyhet is, majd adagolj 1-1 evőkanálnyi tésztát a sütőpapírra. (Legyen köztük hely, mert összenőnek.)

Szórj mindegyikre jó sok ribizlit (picit nyomkodd is bele), és süsd kb. 20 percig.


ribizli zabpehely cukor liszt sütőpor vaj édességek ráérős reggelikTipp: Mikor kiveszed a kekszeket a sütőből, még nagyon puhák, így könnyen eltörnek. Hagyd kihűlni a tepsin, vagy egy lapátkanál segítségével pakold át őket.

Ha van kedvetek nézzetek be fb-ra és instagram-ra is.

0 Tovább

Barackos, fehércsokis, túrós lepény

Az egyik közeli áruházban elkezdtek 800 g-os, vödrös túrót árulni fillérekért. Más terméküket (tejfölt, joghurtot, natúr krémsajtot) már sokszor vettem vödrös kivitelben, ráadásul abszolút meg voltam elégedve az ár/érték aránnyal, így egyértelmű volt, hogy ezt az új terméket is kipróbálom. Ráadásul nálunk már találni néhány szem illatos, puha, érett őszibarackot a fákon, így nem is volt kérdés, hogy milyen gyümölccsel kombinálom. Mert nyáron ugye nálam, nincs süti szezonális gyümi nélkül. :D Na és persze csoki nélkül sem, úgyhogy került bele az is. Nem spórolunk ki semmi jót. 

vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek

Hozzávalók:

10 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

25 dkg túró

4 dl tej

1 citrom

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2-3 nagyobb őszibarack

1 tábla fehércsoki

vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.

Reszeld bele a citrom héját.

Jöhet a túró és a tej is.

Egy másik keverőtálban dolgozd össze a lisztet és a sütőport, majd szitáld a túrós masszához.

Egyengesd a tepsibe a tésztát.

A barackokat szeleteld fel, a csokit aprítsd össze.

Rakosgasd ki ízlés szerint a süti tetejét a gyümölccsel és szórd meg a csokival.

Süsd kb. 40 percig.

 vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Ribizlis muffin

A ribizli még mindig necces gyümölcs nálunk. Valamilyen szinten szereti mindenki, de egyszerűen annyi van Velencén, hogy nem győzzük (pontosabban győzöm) szedni. A szerencse az, hogy idén a bokrok különböző időpontokban értek, így minden hétvégén elég volt csak egyet leszednem/leszednünk. Az első termésnek annyira örültünk, hogy szépen lassan elfogyott magában, joghurtban, sütiben, például az alábbi muffinban. A második adagból került a fagyasztóba, a harmadikból pedig számomra meglepő módon Anyukám lekvárt készített. Pontosabban a tavalyi sárgabarack-ribizli lekváromhoz hasonlóan, Ő is vegyítette a két gyümölcsöt. A különbség a két leki között, hogy Anya leszűrte a magokat, így tényleg csak egy kis plusz ízt csempészett a barackok mellé. Én idén maradok a sütinél és a sima sárgabarack lekvárnál, de jövőre talán megpróbálkozok újra a ribizli dzsemmel. 

gyors muffinok édességek lekvár ribizli liszt cukor tojás joghurt sütőpor

Hozzávalók: 1 bögre=1,5 dl

1 bögre natúr joghurt (1 kis doboz)

3/4 bögre cukor 

3/4 bögre olaj

2 tojás

2 bögre liszt (nálam teljes kiőrlésű)

fél csomag sütőpor

1 kk vanília aroma

2 bögre ribizli

gyors muffinok édességek lekvár ribizli liszt cukor tojás joghurt sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a joghurtot, a vanília aromát és az olajat is.

A lisztet és a sütőport szintén keverd össze, majd szitáld a tojásos keverékhez.

A ribizli nagy részét forgasd a tésztába, majd adagold a formákba a masszát.

Szórd meg a muffinok tetejét a maradék gyümivel, majd süsd kb. 20 percig.

gyors muffinok édességek lekvár ribizli liszt cukor tojás joghurt sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Citromos barackhab

Citromos-barackos-joghurtos piskótának indult, de mikor konstatáltam (természetesen miután előpakoltam már mindent), hogy nincs itthon tojás, gyorsan stratégiát váltottam és lett belőle pohárkrém. Ami már csak azért is jó döntésnek bizonyult, mert aznap volt a nyár eddigi legmelegebb napja és nem hiányzott hozzá még a sütő plusz fűtése is. :D Szóval összességében csak hálás lehetek, hogy elfogyott az a fránya tojás. :D 

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskótaHozzávalók:

200 g habtejszín

200 g natúr joghurt

10 szem sárgabarack

1 csomag babapiskóta

1 citrom

3 ek porcukor (több/kevesebb ízlés szerint)

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskóta

Elkészítés:

A habot verd fel, majd add hozzá a porcukrot és a joghurtot. 

A barackot mosd meg, magozd ki, majd egy botmixerrel pépesítsd és önts a joghurtos szószhoz.

Reszeld bele a citrom héját is. Csavard bele a citrom felének a levét.

Szedj elő 6 poharat, majd mindegyik aljába tördelj 1-2 babapiskótát.

Locsold meg néhány csepp citromlével.

Kanalazz rá a barackos habból, majd ismét jöhet 1-2 bapapiskóta.

Locsold meg citrommal, majd oszd el a tetején a maradék habot.

Díszítsd gyümölccsel és babapiskótával ízlés szerint.

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskóta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Pizzás masni

Éééés még mindig nincs vége a Gombócka születése utáni vendégjárásnak és süti dömpingnek. Végre sikerült ugyanis összehoznunk, hogy a kolléganőim is meglátogassanak minket. Sajnos mi is egy órányira lakunk a munkahelyemtől, illetve ők is jó messze, csak természetesen mindannyian más-más irányba. Így szegényeknek jó sokat kellett utazniuk, hogy megleshessék az Úrfit. Aki természetesen erre a két órára tartogatta a heti nyafi adagját, így véletlenül sem kaptak szegények egy mosolyt sem a Kishercegtől. Cserébe viszont volt süti, nasi és az elmaradhatatlan pezsi. :D A legnagyobb sikere az alábbi sós, paradicsomos, zödfűszeres finomságnak volt. Ha van kedvetek, készítsétek el, ígérem, megéri! :)

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 doboz paradicsomszósz (500g)

1 nagy csokor bazsalikom és oregánó vegyesen

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kk só

sok őrölt bors

5 dkg sajt

1 tojás

1 kk szárított oregánó vagy bazsalikom

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd apróra.

Egy pici olajon futtasd meg. Törd mellé a fokhagymát is.

Öntsd hozzá a paradicsomszószt.

Sózd, borsozd és add hozzá a megmosott, apróra vágott zöldfűszereket. 

Főzd kb. 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Az egyik felét kend le a fűszeres paradicsomszósszal és reszelj rá egy kevés sajtot.

Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Tipp: Direkt nagy adag paradicsomszószt szoktam készíteni. Nem kell az egészet felhasználni, a maradék nyugodtan mehet a fagyasztóba, hogy legközelebb még gyorsabban össze tudjuk dobni ezt a sós vendégváró finomságot.

Fázisfotókat a bacon-ös masninál találsz. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

3 Tovább

Mexikói Chilis Babos Tortilla

Szerintem a chilis bab népszerűségét nagyrészt Bud Spencer filmjeinek köszönheti. Öcsémmel, gyerekkorunkban mi is nagy rajongói voltunk (mármint Budnak), így mikor egy velencei parti büfében megláttuk, hogy árulnak a fent nevezett ételünkből, nem is haboztunk, hanem rávettük a Szüleinket, hogy azonnal kóstoljuk meg. Úgy rémlik, hogy az eredetileg vásárolt mennyiség igen kevésnek bizonyult, így Apa vissza is ment plusz adag(ok)ért. Azóta Anya kikísérletezte a saját receptjét, amit az egész család imád. Egy kis friss kenyérrel, és jó sok chili paprikával isteni ebéd. Na, persze nem a legdiétásabb. :D Azonban ezen is segíthetünk (már ha akarunk) egy kis teljes kiőrlésű tortilla lappal és sok finom zöldséggel. Így egy teljesen új ételt kapunk, ami nem kevésbé isteni. :) 

csirkemell tortilla chilis bab rohanós vacsorák paprika kaliforniai paprika hagyma lilahagyma vöröshagyma paradicsom uborka saláta trnd knorr promóció knorr 100%természetesalapok

Hozzávalók:

1 csomag Chilis Bab alap a Knorr 100% természetes alapok közül 

1 db vöröshagyma

30 dkg hús (nálam csirkemell)

1-2 kisebb kaliforniai paprika

1 db paradicsomos babkonzerv (nálam csípős)

1 db kukorica konzerv

olaj

1 csomag tortilla lap

zöldségek (nálam lilahagyma, paradicsom, uborka, jégsaláta)

csirkemell tortilla chilis bab rohanós vacsorák paprika kaliforniai paprika hagyma lilahagyma vöröshagyma paradicsom uborka saláta trnd knorr promóció knorr 100%természetesalapok

Elkészítés:

Elsőként aprítsd össze a vöröshagymát és a husit is vágd kisebb darabokra.

Futtasd meg egy kevés olajon a hagymát, majd mehet rá a husi is. Fehéredésig pirítsd. 

Keverd ki a Knorr Chilis Bab alapját a 3 dl vízzel, majd öntsd rá a husira.

Mehet hozzá a bab, a lecsöpögtetett kukorica és felaprított kalifornia paprika is.

Főzd kb 10 percig, hogy összeérjenek az ízek és minden megpuhuljon.

Közben készítsd elő a tortilla lapokat és a zöldségeket.

A lilahagymát pucold meg és a paradicsommal, uborkával együtt szeleteld fel.

A salátát tépkedd nagyobb darabokra.

A tortilla lapokat melegítsd meg, majd jöhet is a vacsi. 

Rakj ízlés szerint néhány evőkanállal a chilis babos raguból a tortilla lapra, oszd el rajta a zöldségeket, majd tekerd fel. :)

csirkemell tortilla chilis bab rohanós vacsorák paprika kaliforniai paprika hagyma lilahagyma vöröshagyma paradicsom uborka saláta trnd knorr promóció knorr 100%természetesalapok

Tipp: Egy kis korianderes joghurt sem rontja el.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Levendulás barackos kevert

Nem is gondoltam volna, hogy a levendula ennyire jól megy a sütikbe. Barackkal párosítva különösen isteni, ráadásul szerintem látványra sem utolsó a halvány lila az élénk sárgával. Nagyon nem bántam meg, hogy elmentünk szedni Monoszlóra, a Magyar Provence-ra, mert jó kis sütiket fogok én még készíteni a sok sok levendula felhasználásával. Már csak egy jó kis levendula fröccs kellene és teljes lenne az élmény. :D   

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

1 ek szárított levendula

10 szem sárgabarack

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.

A barackokat mosd meg és vágd cikkelyekre.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.

Mehet bele a levendula.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a barackkal. 

Süsd kb. 20 percig. 

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Ha szeretnél kipróbálni egy másik levendulás receptet, kattints az alábbi linkre:

Levendulás málnás muffin fehércsokival

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.

0 Tovább

Diós, gyümölcsös kevert

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még, de sokszor büszkélkedtem vele, hogy nekem - nagy szerencsémre - három Nagypapám is van. Idén januárban ünnepeltük Géza Papa 90. Születésnapját, melyre ezzel a finom édességgel készültem. Papa mindig kitűzött maga elé egy újabb és újabb célt, amit szeretett volna megélni. A 90. Szülinap után, Mr. Baba érkezése volt a következő. Milán nagyon nagyon szerencsés, mert még épp megismerhette a Papát. Sajnos emlékezni nem fog Rá, de teszek róla, hogy sok sok szép sztorit halljon Róla. Ez a süti abból a dióból készült, amit még Ő pucolt nekem (nekünk) nagy odafigyeléssel, csupa szeretettel. Nem tudom, hogy valaha fogok e úgy diós sütit enni, hogy ne lábadjon közben könnybe a szemem és ne Ő jusson eszembe, de lehet, hogy külön jó is, hogy így mindig emlékezni fogok Rá. 

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 púpos ek liszt (nálam teljes kiőrlésű)

fél csomag sütőpor

1 marék durvára vágott dió

gyümölcsök ízlés szerint: nálam ribizli, sárgabarack, őszibarack, meggy

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.

A gyümölcsöket mosd meg, a barackokat vágd kisebb darabokra, a meggyet magozd ki.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel és szórd meg dióval. 

Süsd kb. 20 percig. 

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.

0 Tovább

Levendulás málnás muffin

Évek óta nagy vágyam elmenni a Balatonhoz a levendula virágzás idején. Valahogy sosem jött össze és bevallom őszintén a Tihanyi levendula fesztiválon kívül nem is hallottam más birtokról, ahol lehetőség van szedni, fényképezkedni és csak úgy, gyönyörködni a lila mezőben. Barátaink tavaly ellátogattak a félszigetre, úgyhogy első kézből kaptunk tőlük infot. Hiába gyönyörű a környezet, ha óriási a tömeg, lehetetlen a parkolás, így nekünk kisbabával semmiképp sem volt opció. Szinte teljesen le is tettem az egészről, mikor egy kissé borongósabb vasárnap reggel megláttam, hogy Monoszlón, a Magyar Provence nevű birtokon is szerveznek levendula szüretet. Gyorsan fel is hívtam őket, hogy babakocsival valamelyest járható-e a helyszín, illetve az előző esti vihar miatt, nyitva vannak e. A pozitív válaszok után gyorsan (már amennyire egy 2 hónapossal ez kivitelezhető) összepakoltunk és irány Monoszló. Persze az már csak a kocsiban derült ki, hogy egyikünknék sincs "kp", de azért összeszedtünk annyi aprót, hogy egy zacskónyit levendulát szedjünk. Sőt még arra is maradt egy kis pénz, hogy megkóstoljuk a csokis-levendulás muffint és a meggyes-levendulás pitét is. Ezek ihlették az alábbi süteményt! :)  

málna levendula gyors muffinok fehércsoki fehércsokoládé csokoládé liszt tejföl olaj tojás cukor monoszló magyarprovence levendulabirtok

Hozzávalók: 1 bögre=1,5 dl

1 bögre tejföl (1 kis doboz)

3/4 bögre cukor 

3/4 bögre olaj

2 tojás

2 bögre liszt 

fél csomag sütőpor

1 bögre málna

100 g fehércsoki

1 ek szárított levendula

málna levendula gyors muffinok fehércsoki fehércsokoládé csokoládé liszt tejföl olaj tojás cukor monoszló magyarprovence levendulabirtok

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a tejfölt és az olajat is.

A lisztet és a sütőport szintén keverd össze, majd szitáld a tojásos keverékhez.

A csokit vágd apró kockákra majd a nagy részét forgasd a málnával és a levendulával együtt a tésztába.

Adagold a formákba a masszát.

Szórd meg a muffinok tetejét a félretett csokival, málnával, levendulával, majd süsd kb. 20 percig.

málna levendula gyors muffinok fehércsoki fehércsokoládé csokoládé liszt tejföl olaj tojás cukor monoszló magyarprovence levendulabirtok

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Bolognai raguval töltött cukkini

Alapvetően is szeretem a gyors megodásokat, de Gombócka születésével nyilván még nagyobb szükségem van olyan praktikákra, amik kicsit könnyebbé teszik a sütés-főzést a hétköznapokban. Természetesen nem szeretem, ha a gyorsaság a minőség rovására megy, így nagyon örültem, mikor lehetőségem nyílt egy promóció keretében kipróbálni a Knorr újítását, a 100% természetes alapokat. Na, nem mondom, hogy pikk-pakk meglett a vacsi, mert Mr. Baba mindent megtesz, hogy kisajátítson, de kb. a 3. nekifutásra és az "én elmentem a vásárba" 115. eléneklése után sikerült prezentálnom egy cukkinis finomságot a bolognai alap felhasználásával. :)

Plusz pont, hogy Gombóc csak a vacsi utsó falatjánál unta meg a makijait, így csodával határos módon ki is tudtuk élvezni az ízeket. :D 

cukkini bolognai knorr knorr 100% természetes alapok paradicsom hagyma rohanós vacsorák bazsalikom oregánó sajt darált hús promóció

Hozzávalók:

4 kisebb cukkini

1 csomag bolognai spagetti alap a Knorr 100% természetes alapok sorozatból

25 dkg darált hús (nálam csirkemell)

1 nagyobb paradicsom

1 hagyma

1 kis marék friss bazsalikom és oregánó

1,5 dl víz

pici olaj

5 dkg sajt

cukkini bolognai knorr knorr 100% természetes alapok paradicsom hagyma rohanós vacsorák bazsalikom oregánó sajt darált hús promóció

Elkészítés:

Elsőként mosd meg, majd vágd le a cukkinik végeit. Szeld félbe őket és egy kiskanállal kapard ki a magos részeket. Aprítsd fel, majd tedd egy picit félre.

A hagymát szintén vágd fel és futtasd meg egy kevés olajon. Jöhet rá a husi is, amit piríts fehéredésig.

Ezt követően öntsd fel vízzel, majd szórd bele a bolognai-s Knorr 100% természetes alapot. 

Aprítsd fel a zöldfűszereket és a paradicsomot, majd a cukkini belsejével együtt add a szószhoz.

Főzd össze a ragut.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

cukkini bolognai knorr knorr 100% természetes alapok paradicsom hagyma rohanós vacsorák bazsalikom oregánó sajt darált hús promóció

Készíts elő egy nagyobb tepsit, locsold meg egy kevés olajjal. Sorakoztasd bele a félbe vágott, kikapart belsejű cukkiniket.

Oszd el a bolognai-s tölteléket a cukkinkbe, majd süsd kb. 20 percig, míg a cukkini megpuhul.

Ezt követően reszeld rá a sajtot és adj neki még 15 perc légkeverést, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Tipp: A cukkinikből kifőtt levet én kiöntöttem a tepsiből egy kis lábosba. Pillanatok alatt fincsi szószt készítettem kb. 3 ek joghurt és 1 csapott ek liszt hozzáadásával. 

A fenti szósszal és friss salátával tálaltam. 

cukkini bolognai knorr knorr 100% természetes alapok paradicsom hagyma rohanós vacsorák bazsalikom oregánó sajt darált hús promóció

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek