Mr. Gombóccal próbáljuk a szép őszi idő minden pillanatát kihasználni és délelőttönként hatalmas sétákat teszünk a kis lakótelepi barátainkkal. Van, hogy már fél 10 felé kint vagyunk - mert a gyerekek nem bírnak magukkal - és csak 1 óra körül megyünk haza ebédelni. Korzózunk a babakocsikkal a házak között, beszélgetünk (legalábbis próbálunk), a kicsik pedig ideális esetben elnézegetik egymást és a szép őszi természetet. Nekik persze csoda minden. Leírhatatlanul boldogok, ha szedünk nekik 1-1 színes falevelet és azzal szórakozhatnak. (Arra még nem jöttek rá, hogy minél később próbálják megenni, annál tovább játszhatnak vele. :D) Persze a játszóterezést szeretik igazán, ott kitombolhatják magukat. A játszin lehet különböző őszi terméseket, gesztenyét, makkot, diót szedni. Mr. Baba ehhez ugyan még kicsike, de ő is élvezettel - és némi féltékenységgel nézi -, ahogy a többi kis "birodalmi lépegető" felfedezi a világot. Na, nem baj majd jövőre. Addig is itt egy újabb őszi diós édesség. :)
Hozzávalók:
2 tojás
13 dkg cukor (nálam barna cukor)
8 dkg vaj
1 dl tej
20 dkg liszt (nálam teljes kiörlésű rozsliszt)
1-1 tk őrölt fahéj és szegfűszeg
fél tk ánizs
fél csomag sütőpor
2 közepes alma
2 közepes körte
1 marék dió
+ 1 csapott ek kristálycukor és 1 mk fahéj
Elkészítés:
Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 30x30 cm-es tepsit.
A tojásokat jó alaposan keverd ki a cukorral.
A vajat olvaszd fel és ezt is add a tejjel együtt a masszához.
A lisztet keverd össze a fűszerekkel és a sütőporral, majd szitáld a tésztához. Miután jó alaposan összedolgoztad, egyengesd tepsibe az egészet.
Hámozd meg a gyümölcsöket, majd vágd fel és szépen rakosgasd ki a szeletekkel a süti tetejét.
A diót aprítsd fel és szórd rá a sütire.
A kristálycukrot keverd össze a fahéjjal és ezt is hintsd a gyümölcsökre.
Süsd kb. 20-25 percig.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek