Karácsonyi gyümölcskenyér, ami igazából karácsony ízű gyümölcskenyér. Szerintem az alábbi fűszerek, ízesítők adják az igazi ünnepi hangulatot, így én ilyennek képzelem el. :D Narancs, étcsoki, mézeskalácsfűszer és egy kevés erdei gyümölcs. Persze még egy kis durvára darabolt dió is elférne, de ne legyünk telhetetlenek. Jó kis süti reggelire, vagy a délutáni kávéhoz, teához. Sőt, akár vendégségbe is bátran elvihetitek, nem fogtok szégyenben maradni vele. Kötelező elkészíteni az előttünk álló ünnepi időszakban.
Hozzávalók:
80 g barna cukor
180 g liszt
100 g vaj
2 nagyobb tojás
1 csomag mézeskalács fűszeres sütőpor
150 g erdei gyümölcs
50 g étcsoki
50 g kandírozott narancs
1 narancs
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat is.
A lisztet dolgozd össze a mézeskalácsos sütőporral, majd szitáld a tojásos masszához.
Reszeld hozzá a narancs héját, majd lazítsd a levével.
A csokit vágd apróra, majd ezt is dolgozd bele az erdei gyümölccsel és a kandírozott naranccsal együtt a tésztába.
Simítsd egy gyümölcskenyér formába, majd süsd 25-30 percet.
Ha közben nagyon színesedne a teteje, takard le sütőpapírral.
Ha tetszett a bejegyzés kérlek like-old a facebook oldalunkat és ha van kedved gyere insta-ra is.
Utolsó kommentek