Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túrós táska

Régen totál azt hittem, hogy friss, házi péksütit készíteni nagyon macerás és viszonylag nehéz feladat. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy kis csalással, bolti leveles tészta felhasználásával fél óra alatt össze lehet dobni uzsonnára egy jó kis mazsolás túrós batyut. Energiabefektetés szinte nulla, így szerintem nagyon megéri házilag sütni a családnak, mert tapasztalatból mondom, hogy nagyon hálásak lesznek érte. Legalábbis nálunk Gy.-nek nagyon bejött, Mr. Baba pedig első kóstolásnál köszönte szépen nem kérte (persze a "tecsógazdaságosért" oda van), de másodjára már ő is benyomott belőle egy adagot. 

túró túrós táska túrós batyu joghurt tejföl narancs citrom mazsola leveles tészta ráérős reggelik édességek

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

50 dkg túró

5 dkg mazsola

1 narancs/citrom

2 ek joghurt/tejföl

3 ek porcukor

1 tojás

túró túrós táska túrós batyu joghurt tejföl narancs citrom mazsola leveles tészta ráérős reggelik édességek

Elkészítés:

A túrót öntsd egy nagy tálba és keverd ki a tejföllel/joghurttal és a porcukorral.

Ízesítsd a narancs/citrom lereszelt héjával.

Dolgozd bele a mazsolát is.

túró túrós táska túrós batyu joghurt tejföl narancs citrom mazsola leveles tészta ráérős reggelik édességek

A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vékonyra, majd vágd kb. 10x10 cm-es négyzetekre.

Mindegyik négyzet közepébe halmozz 1-1 evőkanálnyi mazsolás túrót, majd hajtsd fel a széleket és középen csippentsd össze.

Jól nyomkodd össze az illesztéseknél, nehogy szétnyíljanak a batyuk sütés közben.

Kend le őket felvert tojással, majd sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire őket.

Süsd 200 fokra előmelegített sütőben 12 percet, majd adj neki még 2 perc légkeverést. 

túró túrós táska túrós batyu joghurt tejföl narancs citrom mazsola leveles tészta ráérős reggelik édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Már nagyon közeleg a "nyusziünnep", úgyhogy kezdjetek el gondolkodni, hogy idén milyen finomságokkal várjátok a locsolókat. Persze tudom, hogy sokan nincsenek oda ezért a hagyományért, de a családot azért valamivel csak vendégül kell látni. Ebben az esetben is szuper választás az alábbi sós sütemény. Sőt, a sonka és a tojás kiegészítőjeként is simán el tudom képzelni a húsvéti reggeli asztalon. Bónusz, hogy leveles tésztából készül, így időt és energiát spórolhatunk.

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 tojás

25 dkg túró

1 csokor medvehagyma

4 ek tejföl

1 kk só

frissen őrölt fehérbors

1 kk torma

5 dkg reszelt sajt

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Elkészítés:

A medvehagymát vágd apróra, majd szórd egy nagy tálba.

Add hozzá a túrót és a tejfölt.

Ízesítsd sóval, borssal és a tormával, majd jó alaposan keverd össze.

Most jöhet a tészta.

Lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra, majd oszd kb. 10*10 cm-es négyzetekre. (Ízlés szerint lehet kisebb-nagyobb.)

Halmozz a közepükre 1-1 evőkanál medvehagymás túrót, majd hajtsd fel a sarkait. Középen csippentsd össze és nyomkodd kicsit össze a tésztát, nehogy szétnyíljon.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd sorakoztasd a batyukat sütőpapíros tepsire.

Kend le felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd kb. 12 percig. 

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

 


További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

0 Tovább

Szilvalekváros bukta labdák

Mivel nagyon sok gyümölcsöt termeszt mindkét Nagypapám, így elkerülhetetlen, hogy nyaranta tetemes mennyiségű lekvárt főzzünk be és többszáz (ténylegesen) üvegnyi befőttet tegyünk el családilag. Az már más kérdés, hogy a mi 50 nm-es lakótelepi lakásunk miként nyeli el ezt a sok finomságot, a lényeg, hogy ne vesszen kárba semmi. Az egyetlen dolog, amire nem vállalkozom a szilvalekvár főzés. Ez marad Szabó Papa kiváltsága, hiszen ő mindenféle dzsemfix és hozzáadott cukor nélkül kevergeti hosszú órákon keresztül az érett gyümölcsöt. Ez lesz ám az igazi Nagypapa/Nagymama lekvárja. :) Nem tudom, hogy én valaha abszolválom-e ezt a szintet, meglátjuk. Addig is Papa lekvárjával töltöm, a Mama receptje alapján készült buktát. :) 

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Hozzávalók:

3 dl langyos tej

1 kocka friss élesztő

2 ek cukor

1 tojás

1 csipet só

2 ek tejföl

8 dkg margarin

fél kg liszt

1 üveg szilva lekvár

olvasztott vaj

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Elkészítés:

Minden hozzávalót langyosan használunk fel. Érdemes akár már előző este elővenni az alapanyagokat, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Elsőként az élesztőt futtasd fel a langyos tejben. Adj hozzá egy pici cukrot is.

Közben egy nagy tálba mérd ki a többi alapanyagot, majd ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá az előzőekhez.

Gyúrd össze a tésztát, majd meleg helyen, letakarva keleszd duplájára. (Kb. 1 óra kell neki.)

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. 1 cm vastagságúra, négyzet alakúra a tésztát.

Oszd kb. 10*10 cm-es négyzetekre, majd tegyél mindegyik közepébe  1-1 ek lekvárt.

Hajtsd be a csücsköket és formázd gombóc alakúra.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kivajazott, kilisztezett tepsit.

A bukta labdákat sorakoztasd szorosan egymás mellé. A tetejüket és az oldalaikat - ahol egymáshoz érnek - kend le olvasztott vajjal.

Süsd kb. 25 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zöldfűszeres, ricotta krémes csillagok

1 hete volt Mr. Baba keresztelője és nem tagadom, hogy borzasztóan izgultam, hogy mindennel elkészüljek, minden a lehetőségekhez képest rendben legyen, a családtagok jól érezzék magukat és nem mellékesen a mini diktárort aznap jókedvében találjam. Szerencsére az úrfi hajlandó volt szundikálni délután (lévén sem éjszaka, sem délelőtt nem volt egy alvóbajnok), így viszonylag kipihenten érkeztünk a nagy eseményre. Azért a történethez hozzá tartozik, hogy utolsó pillanatban kitaláltam, hogy készítek egy kis sós ropogtatnivalót a főételek és a desszertek mellé. Természetesen ezzel sikerült a nyugis készülődésemet teljesen felborítanom, de azt hiszem megérte, mert alig tudtam 3 satnya darabot megmenteni a fotókhoz. Ez alapján ízlett a családnak, úgyhogy bátran ajánlom az ünnepi asztalra is. A keresztelő pedig a várakozásaimat teljesen felülmúlta, úgyhogy igazán jó kis napunk volt.  

leveles tészta ricotta zöldfűszer bazsalikom oregánó snidling póréhagyma mustár szezámmag só sajt advent adventi naptár karácsony

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 tojás

250 g ricotta

1 csokor zöldfűszer (nálam bazsalikom, oregánó, snidling)

kis darab póréhagyma

2 ek sűrű tejföl

1 kk mustár

1 csapott ek só

őrölt bors

10 dkg sajt

szezámmag

leveles tészta ricotta zöldfűszer bazsalikom oregánó snidling póréhagyma mustár szezámmag só sajt advent adventi naptár karácsony

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd szaggasd ki csillag alakú kiszúróval. (Persze más formát is választhatsz.)

A maradékot gyúrd össze és ezt is szaggasd ki. Sajnos itt már a szép leveles tészta rétegek el fognak veszni, de azért nasinak ez is jó lesz. :)

Tedd sütőpapíros tepsire a csillagokat, kend le tojással, majd szórd meg egy kevés reszelt sajttal és szezámmaggal. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

Közben a zöldfűszereket és a póréhagymát aprítsd fel, majd szórd egy kisebb tálba.

Add hozzá a ricotta-t és a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, majd jó alaposan keverd össze.

Reszeld bele a maradék sajtot.

A megsült csillagokat hagyd kihűlni. A ducibbakat vágd félbe és kend meg a krémmel. A laposabbakat pedig egyszerűen ragaszd össze a zöldfűszeres ricotta-val.

leveles tészta ricotta zöldfűszer bazsalikom oregánó snidling póréhagyma mustár szezámmag só sajt advent adventi naptár karácsony

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zserbós csiga

A leveles tészta eddig is nagy barátom volt, de Mr. Baba óta még nagyobb a rajongásom irányába. A fő ok persze az, hogy a kis Minidiktátor 100%-os figyelmet igényel és persze én vagyok a fő szórakoztató egység. Azért Gy. és a rugós hinta még versenyben vannak a címért, de valahogy mégis én állok nyerésre. :D Így persze nem sok időm marad sütögetni, a fincsi péksütik azonban nagyon hiányoznak. A leveles tészta alapot jó kompromisszumnak tartom, hiszen így viszonylag kevés idő ráfordítással fincsi reggelit vagy nasit készíthetek magunknak. A Karácsony közeledtével pedig mi más ihlette volna a tölteléket, mint az egyik nagy klasszikus, a zserbó. :) 

leveles tészta lekvár baracklekvár dió csokoládé étcsokoládé tojás zserbó édességek

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 kis üveg baracklekvár

10 dkg darált dió

1 tojás

10 dkg étcsoki

leveles tészta lekvár baracklekvár dió csokoládé étcsokoládé tojás zserbó édességek

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki, majd kend meg a lekvárral. 

Hintsd meg a dióval.

Az étcsokit vágd apróra, majd ezt is szórd a tésztára.

Tekerd fel jó szorosan.

Vágj kb. 1 cm-es szeleteket, majd fektesd a csigákat sütőpapíros tepsire.

Kend le felvert tojással, majd süsd őket 200 fokon kb. 13 percig.

Tipp: Ha kicsit több időd van és még királyabb sütit szeretnél, a csokit olvaszd fel és csorgasd a már megsült csigák tetejére. 

leveles tészta lekvár baracklekvár dió csokoládé étcsokoládé tojás zserbó édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek