3. Nagypapám 90. születésnapjára készült az alábbi édesség. Tudooom, tudooom, hogy ilyen fontos eseményre minimum egy 3 emeletes csilli-villi torta dukált volna, de mivel szerdára esett a nagy nap, a munka miatt csak valami rapid édességre futotta. Az ünnepeltnek persze így is nagy meglepetés volt és évek óta nem sikerült ennyire jól egy családi buli sem, bele értve az összes szülinapot, névnapot, karácsonyokat. Megkérdeztük ám a Papát, hogy mit érez most, hogy betöltötte a 90-et. Az őszinte válasza: "Kislányom, nagyon meg vagyok lepődve!" :D Isten éltessen még egyszer Géza Papa!
Hozzávalók:
2 db gesztenye massza
200 g darált keksz
1 dl megybefőtt lé
1 csomag tejszín ízű pudingpor
4 dl tej
3 ek kristály cukor
2 dl habtejszín
2 dl natúr joghurt
sok sok téli gyümölcs: nálam kivi, narancs, mandarin, meggybefőtt
Elkészítés:
Elsőként készítsd el a pudingot a csomagolásan látható utasítás szerint. Használd hozzá a 4 dl tejet és a 3 ek cukrot. Tedd félre kihűlni.
A gesztenye masszát jó alaposan dolgozd össze a darált kekszel, majd adj hozzá egy kevés meggybefőtt levet, hogy ne legyen olyan száraz.
A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a joghurtot. Adhatsz hozzá néhány ek porcukrot is, de szerintem elég édes magában is.
A gyümölcsöket pucold meg és aprítsd össze, majd jöhet a rétegezés.
Elsőként nyomkodd a jénai aljába a gesztenyés-kekszes massza felét. Jöhet rá a puding, amit szórj meg jó alaposan gyümölccsel.
A gyümis rétegen oszlasd el a gesztenyés-kekszes massza másik részét, majd zárd le a habos-joghurtos krémmel.
A tetejét szintén díszítsd gyümölcsökkel ízlés szerint. :)
Tipp: Én előző este elkészítettem, így közel egy napot hűtőben állt. Ennek köszönhetően könnyű volt szeletelni. Persze az ízéből semmit sem von le, ha csak kanalazni tudjátok. XD
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek