Alapvetően is szeretem a gyors megodásokat, de Gombócka születésével nyilván még nagyobb szükségem van olyan praktikákra, amik kicsit könnyebbé teszik a sütés-főzést a hétköznapokban. Természetesen nem szeretem, ha a gyorsaság a minőség rovására megy, így nagyon örültem, mikor lehetőségem nyílt egy promóció keretében kipróbálni a Knorr újítását, a 100% természetes alapokat. Na, nem mondom, hogy pikk-pakk meglett a vacsi, mert Mr. Baba mindent megtesz, hogy kisajátítson, de kb. a 3. nekifutásra és az "én elmentem a vásárba" 115. eléneklése után sikerült prezentálnom egy cukkinis finomságot a bolognai alap felhasználásával. :)
Plusz pont, hogy Gombóc csak a vacsi utsó falatjánál unta meg a makijait, így csodával határos módon ki is tudtuk élvezni az ízeket. :D
Hozzávalók:
4 kisebb cukkini
1 csomag bolognai spagetti alap a Knorr 100% természetes alapok sorozatból
25 dkg darált hús (nálam csirkemell)
1 nagyobb paradicsom
1 hagyma
1 kis marék friss bazsalikom és oregánó
1,5 dl víz
pici olaj
5 dkg sajt
Elkészítés:
Elsőként mosd meg, majd vágd le a cukkinik végeit. Szeld félbe őket és egy kiskanállal kapard ki a magos részeket. Aprítsd fel, majd tedd egy picit félre.
A hagymát szintén vágd fel és futtasd meg egy kevés olajon. Jöhet rá a husi is, amit piríts fehéredésig.
Ezt követően öntsd fel vízzel, majd szórd bele a bolognai-s Knorr 100% természetes alapot.
Aprítsd fel a zöldfűszereket és a paradicsomot, majd a cukkini belsejével együtt add a szószhoz.
Főzd össze a ragut.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
Készíts elő egy nagyobb tepsit, locsold meg egy kevés olajjal. Sorakoztasd bele a félbe vágott, kikapart belsejű cukkiniket.
Oszd el a bolognai-s tölteléket a cukkinkbe, majd süsd kb. 20 percig, míg a cukkini megpuhul.
Ezt követően reszeld rá a sajtot és adj neki még 15 perc légkeverést, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
Tipp: A cukkinikből kifőtt levet én kiöntöttem a tepsiből egy kis lábosba. Pillanatok alatt fincsi szószt készítettem kb. 3 ek joghurt és 1 csapott ek liszt hozzáadásával.
A fenti szósszal és friss salátával tálaltam.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek