Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerű csokoládés rugelach

Még mindig nagy kedvenc nálunk a kis, édes, omlós kifli, a rugelach. A szuperül variálható töltelék miatt egyszerűen nem lehet megunni, mindig eszembe jut egy újabb és újabb verzió. Most egy nagyon egyszerű, mégis isteni variációt hoztam, 1-1 kocka csokival töltöttem a süteményeket. Akár reggelire, akár uzsonnára szuper édesség, úgyhogy nyugodtan süssétek meg, nem lesz rá panasz.

rugelach vaj krémsajt cukor csokoládé csoki mascarpone liszt

Hozzávalók:

200 g vaj

200 g mascarpone

90 g cukor

270 g liszt+a nyújtáshoz

2 tábla csokoládé
 

rugelach vaj krémsajt cukor csokoládé csoki mascarpone liszt

Elkészítés:

A puha vajat, a krémsajtot, a cukrot, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. 

Elég ragacsosnak tűnhet elsőre, de ne ijedj meg, ilyennek kell lennie. :)

Csomagold folpackba, majd tedd hűtőbe a tésztát 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A tészta felét nyújtsd ki kör alakúra egy - jó alaposan - kilisztezett deszkán.

Vágd kb. 12 cikkelyre a tésztát, mintha pizzát szeletelnél.

Mindegyik cikk végére tegyél 1-1 kocka csokoládét.

Tekerd fel őket a hosszabbik végüknél fogva, majd kicsit hajlítsd is meg őket, hogy szép ívesek legyenek. Tedd sütőpapíros tepsire őket, majd kend le felvert tojással.

A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.

Süsd kb. 20 percig 180 fokon a kifliket.

2 tepsi lesz ebből az adagból.

rugelach vaj krémsajt cukor csokoládé csoki mascarpone liszt

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Strawberry cheesecake brownie

A brownie kitalálója a szememben egy isten. (Állítólag egy szórakozott cukrász elfelejtett sütőport tenni a csokoládé torta piskótájába és így készült el az első édes, ragacsos finomság.) A sajttorta első megalkotója szintén. A cheesecake brownie pedig maga a mennyország. No, én ezt csodálatos süteményt még megspékeltem egy kis eperrel. Azt hiszem ennél már nem lehet jobb. :D Vagy mégis? Van esetleg ötletetek? 

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Hozzávalók a brownie alaphoz:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 ek jó minőségű kakaópor

15 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)

Hozzávalók a krémsajtos réteghez:

25 dkg krémsajt

1 tojás

1 kis doboz joghurt

2 ek kristálycukor

+30 dkg eper

+3 ek eperlekvár (lehetőleg hígabb)

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsit.

A brownie tésztához a kockákra tört csokit, gőz fölött, olvaszd össze a vajjal.

Közben a tojást keverd ki a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

Az olvasztott csokis vajat, szintén öntsd az előzőekhez. Keverd össze, majd egyengesd a tepsibe.

A krémsajtos réteghez, tedd egy nagy tálba a hozzávalókat, majd dolgozd össze. 

Öntsd a csokis brownie réteg tetejére.

Az epreket mosd meg, a nagyobbakat szeleteld fel és pakold meg jó alaposan a gyümölcsökkel a sütit.

A lekvárt melegítsd fel, majd kanalazz kisebb adagokat a sütire. Egy villával kicsit húzkodd össze a krémsajtos réteggel, hogy márványos hatása legyen. 

Tedd a sütőbe és süsd kb. 40 percig.

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Húsvéti rugelach

A karácsonyi diós, barackos rugelach sikerén felbuzdulva el szerettem volna készíteni ennek a finomságnak a húsvéti verzióját is. A krémsajtos tésztába így mi más lehetne a töltelék, mint egy kevés torma és sonka. :) Kicsit ugyan féltem, hogy a torma miatt nem nyeri majd el a tetszésünket, de azt kell, hogy mondjam, hogy isteni lett. Tény, hogy nem túl hagyományos az ízvilág, de szerintem egy próbát mindenképp megér. Ráadásul a locsolók is tuti értékelni fogják, ha nem a 100. sajtos pogácsával kínáljuk meg őket, hanem valami különlegesebbel.

rugelach liszt vaj krémsajt tojás torma sonka sajt vendégvárók

Hozzávalók:

200 g vaj

200 g krémsajt

250 g liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)

1 kk só

1 tojás a lekenéshez

10 dkg sajt

10 dkg sonka

kb. fél üveg torma

rugelach liszt vaj krémsajt tojás torma sonka sajt vendégvárók

Elkészítés:

A puha vajat, a krémsajtot, a sót, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. Elég ragacsos tésztát kapsz, de nem kell megijedni, ilyennek kell lennie.

Tedd hűtőbe minimum 1-2 órára, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

A sajtot reszeld le, a sonkát felezd, vagy harmadold el, és készítsd elő a tormát is.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A tésztát felezd el, és nyújtsd ki kör alakúra egy bőven lisztezett deszkán.

Vágd kb. 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Mindegyiket kend meg tormával, de vigyázz, hogy ha nagyon erős, ne tegyél rá túl sokat.

Helyezd el a sonka darabokat is, majd szórd meg a cikkelyeket reszelt sajttal.

A hosszabbik oldaluknál kezdve tekerd fel a kiflicskéket, majd pakold át őket a tepsire.  

Kend meg őket felvert tojással, és szórj rájuk reszelt sajtot.

Süsd 180 fokon kb. 20 percig a finomságokat. 

A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.

rugelach liszt vaj krémsajt tojás torma sonka sajt vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

0 Tovább

Krémsajtos Medvehagymás kiflik

Újabb tavaszi, sőt akár húsvéti vendégváró receptet hozok mára. A legfőbb előnye az, hogy leveles tésztával dolgozunk, így az elkészítése nagyon gyors, nem megy vele az idő feleslegesen. Pepecselés helyett lehet kirándulni, programozni ebben a szép időben. 

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Én egyik vasárnap este fél 8 körül álltam neki sütni, és a 0 energia szintemmel is simán kivitelezhető volt a folyamat. :D Az már más kérdés, hogy azért esett ilyen - számomra - késői órára a sütögetés, mert egyrészt elfelejtettem, hogy Gy.-nek a hétfői névnapozásra édeset és sósat is akartam sütni (és csak az édesig jutottam délelőtt), másrészt mindent vettem a boltba, kivétel leveles tésztát, amiért természetesen eredetileg mentem. Mentő ötletként feltúrtam (najó igazából feltúrattam Gy.-vel) a mélyhűtőt, de sajnos nem jártunk szerencsével. Mentünk tehát még egy kört a boltban. :) 

Hú, de várom már, hogy megszülessen a Baba és visszakapjam az agyam. :D Bár lehet ez hiú ábránd. :) 

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Hozzávalók:

2 tubus natúr vagy tejszínes krémsajt

1 csokor medvehagyma

200 g tejföl

1 kk só

őrölt bors

1 csomag leveles tészta

1 tojás 

5 dkg sajt

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a töteléket.

Ehhez a krémsajtot és a tejfölt öntsd egy nagyobb tálba.

A medvehagymát mosd meg jó alaposan és aprítsd picire.

Ezt is add a tejfölös keverékhez. Ízesítsd sóval, borssal.

A leveles tésztát felezd el, és az első adagot nyújts ki kör alakúra.

Vágd 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Kend meg a cikkelyeket a medvehagymás krémmel, majd csavard fel őket a hosszabbik oldaluktól kezdve.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapíros tepsit. 

Sorakoztasd a tepsire a medvehagymás falatkákat, majd kend meg őket felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal.

Süsd kb. 10 percig őket, majd adj még nekik 2-3 perc légkeverést, hogy picit megpiruljanak.

Míg az első adag sül, ismételd meg a műveletet a másik adag tésztával és a maradék krémmel.

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Töltött tojás

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Karácsonyi sajttorta csillagok

Nem csak közvetlenül karácsony előtt, hanem már novembertől  beindul nálunk a karácsonyi sütigyártás. Ennek egyrészt az az oka, hogy abban a pár napban nincs kapacitása senkinek sem ennyi féle édességet végig kóstolni (az elkészítésről nem is beszélve), másrészt így is, úgy is sütök hétvégén, mért ne sütnék valamilyen az ünnepre emlékeztető finomságot. A bónusz persze az, hogy ha az egyik édesség kiemelkedően sikerül, bevetjük a karácsonyi bulik valamelyikén is. :)

Egyik hétvégén az egyszerű sajttortát választottam és ezt az isteni fincsiséget alakítottam át fűszerekkel, fahéjas keksszel, naranccsal és mandarinnal karácsonyivá. Küldtem egy adagot Anyáéknak is, kíváncsi leszek az ítéletre! Vajon felkerül az ünnepi menüsorra? :D

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Hozzávalók:

150 g fahéjas keksz

30 g vaj

2 narancs leve és lereszelt héja

3-4 szem mandarin

300 g mascarpone/krémsajt

100 g tejföl

2 nagyobb tojás

1-1-1 kk fahéj-őrölt szegfűszeg-ánizs (vagy akár mézeskalács fűszerkeverék)

4 ek porcukor

dekorcukor (nálam fehér-arany gyöngyöcskék)

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Elkészítés:

Elsőként a fahéjas kekszet törd/daráld apró morzsákra. (Persze ha nincs fahéjas kekszed, ízesítheted a sima kekszet is egy kevés fűszerrel.)

Olvaszd meg a vajat és keverd a kekszhez. Reszeld hozzá az egyik narancs héját és facsard hozzá a levét. (A lével azért óvatosan bánj, ha nagyon sok lenne, akkor csak kevesebbet adj hozzá. A lényeg, hogy a kekszes alap össze álljon, ne morzsolódjon, de ne is ázzon el.)

Nyomkodd a kekszes alapot a muffin formák aljába kb. 1 cm vastagon. (Én szilikonos csillag formát használtam, ebből könnyen kijöttek a sütemények.)

Tedd hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon.

A mascarpone-t keverd ki a tejföllel, a tojással, a fűszerekkel, a porcukorral és a másik narancs lereszelt héjával és levével.

Melegítsd elő a sütőd 170 fokra és tegyél egy vízzel teli sütésálló tálat a sütő aljára, hogy gőz képződjön.

Szedd ki a kekszes alappal megtöltött muffin formákat a hűtőből és adagolj mindegyikbe 1-1 evőkanálnyi mascarpone krémet.

Süsd 25 percig, míg megszilárdul a mascarpone-s massza.

Ha kihűlt, szedd ki a formából és díszítsd őket dekorcukorral és 1-1 gerezd mandarinnal.

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Tipp: Keverhetsz a mascarpone krémbe is apróra vágott narancs vagy mandarin gerezdeket.

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább
«
123

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek