Nyaralás előtt voltunk, így minden romlandó élelmiszert el kellett fogyasztanunk a hűtőből. Ráadásul alig volt időm, így gyorsan kellett összedobnom valamit a meglévő alapanyagokból. Találtam egy bontott tejfölt, néhány szál újhagymát, egy szinte teli tubus sajtkrémet, egy "majdnemlejárós" mozzarellát, néhány szelet szalámit, egy fonnyadt paradicsomot és egy hétvégéről maradt szikkadt ciabattát. Nem volt túl rózsás a helyzet, de a fejembe már össze is állt, hogy mit készítsek. Nézzétek meg, mi lett belőle:
Hozzávalók:
1 nagy ciabbatta
1 db tömlős sajtkrém
200 g tejföl
1 kk só
frissen őrölt bors
3 szál újhagyma
1 paradicsom
néhány szelet szalámi
1 db mozzarella
Elkészítés:
Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Az újhagymát karikázd fel (a zöld részét is), majd dolgozd össze a sajtkrémmel és a tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.
A ciabattát szeleteld fel, majd kend meg az újhagymás krémmel.
A paradicsomot, a szalámit és a mozzarellát vágd karikákra, majd oszd el a feltéteket a szendvicseken.
Süsd kb. 15 percig, míg a sajt megolvad, a ciabatta meg kicsit megpirul.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek