A következő egytálétel azért szuper szerintem, mert viszonylag kevés húst, ellenben meglepően sok friss, szezonális zöldséget tartalmaz. Tapasztalatból mondom, hogy azok, akik kevésbé szeretik a sült zöldségeket és inkább húsokat preferálják, azoknak is teli találat ez az étel. Nálunk gyakran készül, mert az előkészítése is nagyon gyors, a sütési idő alatt pedig könnyen összeállítható egy fincsi saláta is. 

grillkolbász cukkini paradicsom lilahagyma kaliforniai paprika méz balzsamecet saláta Rohanós vacsorák

Hozzávalók:

1 csomag prémium minőségű grillkolbász

1 db közepes cukkini

1 db nagyobb kaliforniai paprika

2 db nagyobb lila hagyma

2 db nagyobb paradicsom

0,5 dl olívaolaj

2 púpos ek méz

3 ek balzsamecet

3 kk só

sok frissen őrölt bors

grillkolbász cukkini paradicsom lilahagyma kaliforniai paprika méz balzsamecet saláta Rohanós vacsorák

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és vegyél elő egy nagyobb, mély tepsit.

A cukkinit, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot vágd tetszés szerint nagyobb darabokra.

A grillkolbászokkal együtt öntsd a tepsibe a zöldségeket.

Locsold meg olívaolajjal, mézzel és balzsamecettel, majd sózd borsozd.

Keverd össze alaposan az egészet, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az öntetből, majd süsd letakarva 200 fokon kb. 20 percig. Ennyi idő alatt a zöldségek szépen megpuhulnak. 

Letakarás nélkül süsd további 10 percig légkeverésen, így megpirulnak a zöldségek és a kolbászok is.

grillkolbász cukkini paradicsom lilahagyma kaliforniai paprika méz balzsamecet saláta Rohanós vacsorák

Tipp: Tálald zsenge zöldsalátával és friss kenyérrel vagy esetleg steak burgonyával. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül fb-on is! :)

ui.: A recept egyébként a VKF (Vigyázz! Kész! Főzz!) 78. fordulójára készült, melynek témája "A tavasz zöldségei-gyümölcsei-virágai".