Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spenótos gnocchi

Érdekes módon a spenótos ételek nagy népszerűségnek örvendenek a családunkban. Valamiért Mr. Babának még nem adtam, pedig már régóta tervben volt a kóstoltatása. Múlt vasárnap azonban az egyik szupermarketben találtam viszonylag olcsón szép leveles spenótot. Gyorsan vettem is egy csomaggal, aztán már csak annyi volt a dolgom, hogy kitaláljam, hogy milyen formában vezessem be az Úrnak. A szokásos főzeléket elvetettem, egyrészt tejet még nem ehet, másrész a pürés dolgok amúgy sem a kedvencei. Végül egy gyors szószt készítettem belőle, amihez csak kifőztem egy adag bolti gnocchit. Persze utóbbit is készítheted saját kezűleg, de mi inkább kihasználtuk a jó időt és játszótereztünk főzőcskézés helyett. Minden esetre az étel hatalmas (és egyáltalán nem várt) sikert aratott, úgyhogy úgy néz ki, Mr. Baba is folytatja a családi hagyományt és szeretni fogja a spenótot. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles spenót

2 dl tejszín

1 gerezd fokhagyma

1 kisebb vöröshagyma

1 csomag gnocchi 

pici olaj

1+1 kk só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Elsőként eressz vizet egy lábosba, majd tedd fel melegedni. 

A spenótleveleket mosd meg, majd csöpögtesd le.

A hagymát és a fokhagymát pucold meg, majd előbbit vágd apróra.

Egy kevés olajon futtasd meg a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd dobd rá a spenótleveleket is.

Fedő alatt párold, míg össze nem esnek a levelek.

Öntsd rá a tejszínt, majd ízesítsd sóval, borssal.

Melegítsd össze.

Közben, ha a víz felforrt, sózd meg, majd dobd bele a gnocchit.

Pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, ekkor szűrd le.

Ha összemelegedett a szósz is, akkor turmixold össze, majd tálalhatsz is. 

Tipp: Egy kis reszelt sajt sem rontja el. :) 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Túrós táska

Régen totál azt hittem, hogy friss, házi péksütit készíteni nagyon macerás és viszonylag nehéz feladat. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy kis csalással, bolti leveles tészta felhasználásával fél óra alatt össze lehet dobni uzsonnára egy jó kis mazsolás túrós batyut. Energiabefektetés szinte nulla, így szerintem nagyon megéri házilag sütni a családnak, mert tapasztalatból mondom, hogy nagyon hálásak lesznek érte. Legalábbis nálunk Gy.-nek nagyon bejött, Mr. Baba pedig első kóstolásnál köszönte szépen nem kérte (persze a "tecsógazdaságosért" oda van), de másodjára már ő is benyomott belőle egy adagot. 

túró túrós táska túrós batyu joghurt tejföl narancs citrom mazsola leveles tészta ráérős reggelik édességek

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

50 dkg túró

5 dkg mazsola

1 narancs/citrom

2 ek joghurt/tejföl

3 ek porcukor

1 tojás

túró túrós táska túrós batyu joghurt tejföl narancs citrom mazsola leveles tészta ráérős reggelik édességek

Elkészítés:

A túrót öntsd egy nagy tálba és keverd ki a tejföllel/joghurttal és a porcukorral.

Ízesítsd a narancs/citrom lereszelt héjával.

Dolgozd bele a mazsolát is.

túró túrós táska túrós batyu joghurt tejföl narancs citrom mazsola leveles tészta ráérős reggelik édességek

A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vékonyra, majd vágd kb. 10x10 cm-es négyzetekre.

Mindegyik négyzet közepébe halmozz 1-1 evőkanálnyi mazsolás túrót, majd hajtsd fel a széleket és középen csippentsd össze.

Jól nyomkodd össze az illesztéseknél, nehogy szétnyíljanak a batyuk sütés közben.

Kend le őket felvert tojással, majd sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire őket.

Süsd 200 fokra előmelegített sütőben 12 percet, majd adj neki még 2 perc légkeverést. 

túró túrós táska túrós batyu joghurt tejföl narancs citrom mazsola leveles tészta ráérős reggelik édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Csokoládés mandulás kalács

Ez az 5. húsvétunk Gy.-vel azóta, mióta elköltöztünk otthonról, de valahogy még mindig nem sikerült kialakítani saját szokásokat. Persze ennek az a fő oka, hogy általában szombaton az egyikünk, vasárnap a másikunk szüleinél húsvétolunk, így nem is igazán volt idő saját nyuszizásra. Azért az unokatesókkal minden évben össze hozunk egy kis tojásfestős, sütisütős hangolódást, illetve a sonka, tojás nálunk sem hiányozhat. Idén persze az eddigieknél lelkesebbek vagyunk, hiszen ez lesz Mr. Baba első húsvétja. Már hetek óta gyűjtögetem a kis ajándékokat, amiket majd elrejtünk a kertbe és reményeim szerint a kis cukiság majd - szülői segítséggel - felfedezi. Mivel csokit még nem eszik, inkább udvari játékokat vadásztam össze. Hoz a nyuszi buborékfújót, homokozó játékot, szélforgót, labdát, sőt utolsó pillanatban sikerült a hőn áhított nyuszibiciklit is beszerezni. (Áááá, nem vittük túlzásba. :D) A nyuszizás mellett, persze kitaláltam már pár szabadtéri programot a hétvégére, illetve finom falatokat is. Elsőként az alábbi kalácsot

Minden esetre remélem, hogy idén sikerül kialakítani egy jó kis rendszert, ami Mr. Baba kis életében majd meghatározó lesz.

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Hozzávalók 2 kalácshoz:

Hozzávalók a tésztához: 

55 dkg liszt

10 dkg cukor

1 tasak szárított élesztő (7 grammos)

pici só

1 citrom reszelt héja

3 db tojás

1,2 dl langyos víz

15 dkg puha vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

4 ek kakaópor

5 dkg vaj

5 ek tej

szeletelt mandula

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Elkészítés:

Mindent langyosan használunk fel, ezért érdemes már előre kikészíteni a hozzávalókat.

A lisztet öntsd egy nagy tálba.

Add hozzá a cukrot, sót, élesztőt.

Reszeld bele a citrom héját, majd üsd hozzá a tojásokat és csorgasd hozzá a langyos vizet.

Gyors mozdulatokkal dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, letakarva keleszd minimum egy órát, míg a duplájára nem nő.

Közben készítsd elő a tölteléket. A vajat olvaszd meg, majd keverd bele a kakaóport és a tejet.

Ha megkelt, vedd ketté a tésztát.

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. A/4-es méretű téglalappá az egyik tészta gombócot.

Kend meg a csokiszósz felével, szórd meg mandulával, majd csavard fel. Vágd végig középen, majd az alábbi kép alapján csavard meg a szárait. 

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Szórd meg a tetejét is szeletelt mandulával.

Tedd egy hosszúkás formába (pl. gyümölcskenyér), majd keleszd további egy órát. Ismételd meg ugyanezt a másik tészta darabbal. 

Süsd kb. fél órát 190 fokon a kalácskákat, majd gyűjtsd be a bókokat.

Tipp: Persze lehet más tölteléket is használni. Például nutellát, olvasztott csokit, lekvárt. Meg lehet szórni aszalt vagy kandírozott gyümölcsökkel, egyéb magvakkal, csonthéjasokkal.  

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

Túrós pogácsa

 

0 Tovább

Húsvéti Pite

Kisebbik öcsém pont húsvét vasárnap született. Azóta is minden évben a nyuszizás, locsolkodás mellett, az ő szülinapját is ünnepeljük. Menü szempontjából nem könnyű a helyzet, mert ekkorra már mindenki tele van a sonkával, tojással és jobbnál jobb ünnepi sütikkel. Azért a mi családunkat kaja fronton nem kell félteni, szülinapi tortának mindig marad hely. Persze előtte azért eszünk valami "rendes" ételt is. Általában az alábbi húsvéti ihletésű sonkás, zöldséges pitét, egy kis salátával, savanyúsággal.

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt

1 mk só

12 dkg vaj

5 ek víz

őrölt bors

Hozzávalók a töltelékhez:

1 közepes hagyma

20 dkg sonka

pici olaj

1 tojás

15-20 dkg mexikói zöldségkeverék

1 közepes főtt krumpli

5-10 dkg sajt

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd egy nagy tálba. A hideg vajat morzsold össze a liszttel, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze a sóval, borssal és a vízzel.

A tésztát csomagold folpackba, majd tedd be a hűtőbe minimum egy órára pihenni. 

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

A töltelékhez a mexikói alapot párold meg.

A sonkát és a hagymát vágd ízlés szerint apróra.

Egy pici olajon futtasd meg őket.

Ha kész a mexikói alap csöpögtesd le jó alaposan, nehogy eláztassa a tölteléket. Keverd össze a sonkával és a hagymával.

Reszeld hozzá a krumplit és a sajt nagy részét. 

Üsd bele a nyers tojást, majd dolgozd össze az egészet. 

Mivel a sonka sós, ezért nem feltétlenül szükséges pluszban ízesíteni a tölteléket.

A tésztát oszd el 2/3-ad 1/3-ad arányban és a nagyobb darabot lisztezett deszkán nyújtsd kör alakúra.

Béleld ki vele a pite formádat. 

Kanalazd rá a tölteléket.

Nyújtsd ki a másik lapot is, majd borítsd be vele a pitét. Reszeld rá a maradék sajtot és díszítsd tetszés szerint. (Néhány helyen mindenképp vágd ki, hogy ki tudjon szökni a gőz.) 

200 fokon süsd 35-40 percig. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

Túrós pogácsa

 

0 Tovább

Hókifli

Ünnepekkor mindig előtérbe kerülnek a nagy klasszikusok. Nálunk például nem csak karácsonykor, hanem húsvétkor is kötelező a zserbó és a bejgli. Szintén sokszor sül Mama konyhájában a hókifli is diós töltelékkel. Ezeket a hagyományos sütiket én kevésbé merem bevállalni, mert úgysem lesz olyan szuper, mint az övé. Remélhetőleg egyszer az én unokám is hasonlóan vélekedik majd 1-1 általam készített édességről. Kérdés, hogy mi számít majd a jövőben klasszikusnak. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a cheesecake brownie fortélyait tanítom neki. :D Nálatok mi az ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról? 

vaj porcukor liszt dió citrom vaníliás cukor tojás édességek aprósütemény aprósüti húsvét karácsony

Hozzávalók:

50 dkg liszt

3 tojás

25 dkg vaj

1 csipet só

2-3 ek tejföl

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg porcukor

25 dkg darált dió

1 kisebb citrom lereszelt héja

vaj porcukor liszt dió citrom vaníliás cukor tojás édességek aprósütemény aprósüti húsvét karácsony

Elkészítés:

A tésztához a lisztet morzsold el a vajjal, majd üsd hozzá a tojások sárgáját és sózd meg. 

Adagold hozzá a 2-3 evőkanál tejfölt. (Annyit, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj.)

A töltelékhez verd fel a tojádfehérjét, majd keverd bele a porcukrot, a vaníliás cukrot és a diót. Ízesítsd a citrom héjával.

Szedd szét négy felé a tésztát, majd nyújtsd kör alakúra az első adagot.

Oszd 16 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Adagolj a töltelékből a cikkelyek széleire kis halmokat, majd tekerd fel őket. 

Sorakoztasd sütőpapíros tepsire, majd süsd kb. 15-20 percig 180 fokon. Óvatosan, mert nagyon könnyen megégnek.

Járj el ugyanígy a maradék tésztával.

Porcukorral meghintve tálald. 

vaj porcukor liszt dió citrom vaníliás cukor tojás édességek aprósütemény aprósüti húsvét karácsony

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

Túrós pogácsa

vaj porcukor liszt dió citrom vaníliás cukor tojás édességek aprósütemény aprósüti húsvét karácsony

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek