Érdekes módon a spenótos ételek nagy népszerűségnek örvendenek a családunkban. Valamiért Mr. Babának még nem adtam, pedig már régóta tervben volt a kóstoltatása. Múlt vasárnap azonban az egyik szupermarketben találtam viszonylag olcsón szép leveles spenótot. Gyorsan vettem is egy csomaggal, aztán már csak annyi volt a dolgom, hogy kitaláljam, hogy milyen formában vezessem be az Úrnak. A szokásos főzeléket elvetettem, egyrészt tejet még nem ehet, másrész a pürés dolgok amúgy sem a kedvencei. Végül egy gyors szószt készítettem belőle, amihez csak kifőztem egy adag bolti gnocchit. Persze utóbbit is készítheted saját kezűleg, de mi inkább kihasználtuk a jó időt és játszótereztünk főzőcskézés helyett. Minden esetre az étel hatalmas (és egyáltalán nem várt) sikert aratott, úgyhogy úgy néz ki, Mr. Baba is folytatja a családi hagyományt és szeretni fogja a spenótot.
Hozzávalók:
1 csomag leveles spenót
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
1 csomag gnocchi
pici olaj
1+1 kk só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Elsőként eressz vizet egy lábosba, majd tedd fel melegedni.
A spenótleveleket mosd meg, majd csöpögtesd le.
A hagymát és a fokhagymát pucold meg, majd előbbit vágd apróra.
Egy kevés olajon futtasd meg a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd dobd rá a spenótleveleket is.
Fedő alatt párold, míg össze nem esnek a levelek.
Öntsd rá a tejszínt, majd ízesítsd sóval, borssal.
Melegítsd össze.
Közben, ha a víz felforrt, sózd meg, majd dobd bele a gnocchit.
Pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, ekkor szűrd le.
Ha összemelegedett a szósz is, akkor turmixold össze, majd tálalhatsz is.
Tipp: Egy kis reszelt sajt sem rontja el. :)
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek