Idén sajnos nem lesz sok sárgabarack Velencén, mert leverte a nagyját egy fránya jégeső. :( Szerencsére tavaly telepakoltam a mélyhűtőt a felezett barcikkal és a kamra polcai is majd leszakadtak a sok lekvártól. Idén a befőzés kimarad, de azért magában eszegetni és néhány barackos édességet sütögetni így is tudunk. :) Egyébként én idén azt is megfogadtam, hogy nem csak a mélyhűtő és a kamra telepakolására hajtok, hanem annyi friss, szezonális gyümölcsöt eszünk meg családilag, amennyit csak bírunk. :)

cukor liszt barack sárgabarack tojás csokoládé étcsokoládé gyors muffinok vaj sütőpor

Hozzávalók:

15 dkg liszt

15 dkg cukor

15 dkg vaj

5 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor

2 tojás

3 púpos ek baracklekvár

10 kisebb szem sárgabarack

5 dkg tört étcsokoládé

cukor liszt barack sárgabarack tojás csokoládé étcsokoládé gyors muffinok vaj sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegíts elő 170 fokra és készítsd elő a muffin tepsidet.

A cukrot keverd ki a vajjal, majd add hozzá a tojásokat és a lekvárt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a liszttel, majd szitáld a tojásos masszához.

A csokit vágd apróra, a barackokat mosd meg és szintén aprítsd fel.

Add a gyümölcsöt és a csokoládét a tésztához, majd adagold a masszát a muffin tepsibe.

Süsd 20-25 percig.

cukor liszt barack sárgabarack tojás csokoládé étcsokoládé gyors muffinok vaj sütőpor

Ha van kedvetek nézzetek be fb-ra és instagram-ra is.