Juhúúú, végre beköszöntött a DECEMBER, a kedvenc hónapom! Egész évben ezt várom: már októbertől KARÁCSONYI filmeket nézek, KARÁCSONYI zenét hallgatok, KARÁCSONYI sütiket sütök, KARÁCSONYI ajándéklistákat írok. Szépen lassan felkerülnek a KARÁCSONYI dekorációk és úgy ámblokk KARÁCSONYI üzzemmódba kapcsolom az agyam.

advent karácsony adventi naptár

Az ünnep közeledtével azonban hajlamos vagyok mély letargiába esni, hogy basszus, már mindjárt itt is van, és pillanatok alatt el is múlik majd, és várhatok rá megint egy évet. Brühüüüü:(

Idén próbálok értelmes, felnőtt emberként viselkedni és kiélvezni a pillanatot, bár azt azért megsúgom, hogy most kivételesen tényleg releváns "okom" van arra, hogy miért várom nagyon a 2017-es KARÁCSONYT. Persze mindent csak szép sorjában, úgyhogy maradjunk csak az idei évnél.

advent karácsony adventi naptár

Azt találtam Nektek ki, hogy készítek egy virtuális adventi naptárat, amit tele pakolok jó kis KARÁCSONYI (süti)receptekkel, ehető ajándék ötletekkel. Elöljáróban elmesélem, hogy lesz egy modernebb vonulat, elegáns trüffelekkel, kézműves bonbonokkal, de nem feledkezem el a klasszkus bejgliről, zserbóról és mákos gubáról sem. Összegyűjtöttem ünnepi reggeli ötleteket is, de arra is hozok tippeket, hogy milyen fogások kerüljenek a KARÁCSONYI asztalra. Persze nem lövök le minden poént előre, gyertek vissza és nézzétek meg, hogy mit rejt az adventi naptár aznapra. :)

Belátom, sok volt a bevezető, úgyhogy mára egy tavalyi receptet hoztam, ami ráadásul az első bejegyzés is volt a blogon, úgyhogy különösen kedves számomra! Nem mellékesen nagyon finom is, úgyhogy nyugodtan készítsétek el az ünnepi időszakban, nem fogtok csalódni!

advent karácsony adventi naptár

December 1. Karácsonyi almás muffin fehércsokis krémmel

December 2. Fűszeres karácsonyi keksz

December 3. Chilis-tejcsokis ganache krémmel töltött bonbon (értsd: Chili&Csoki fanok tökéletes ajándéka)

December 4. Ünnepi gyümölcskenyér

December 5. Répatorta muffin narancsos mascarpone krémmel

December 6. Karácsonyi csokoládé

December 7. Lekváros csillagok

December 8. Mézeskalács (házikó)

December 9. Karácsonyi hógolyó

December 10. Mákos guba

December 11. Áfonyás vörös bársony torta

December 12. Karácsonyi sajttorta csillagok

December 13. Csokis narancsos muffin

December 14. Karácsonyi ebédmenü

December 15. Brownie karácsonyfák

December 16. Sós aprósütemények

December 17. Franciasaláta&Majonézes burgonya

December 18. Karácsonyi reggelik

December 19. Málnás fatörzs

December 20. Gasztroajándékok: Bonbonok&Trüffelek

December 21. Tormás sonkatekercs

December 22. Mama zserbója 

December 23. Diós és mákos bejgli

December 24. Gesztenyés-aszalt áfonyás szaloncukor

advent karácsony adventi naptár

Mindenkinek kellemes készülődést kívánok az adventi időszakra és szívből remélem, hogy tudok Nektek néhány jó receptet, ötletet adni, ami megkönnyíti a dolgotokat.

Ha van kedvetek nézzetek körül a facebook oldalamon, mert ott is számos KARÁCSONYI ötletet találhattok és ígérem ráfekszem az instagram fiókomra is, úgyhogy gyertek csak nyugodtan! :)