Tavaly kicsit irreális elképzeléseim voltak arról, hogy idén hogyan is fogok készülődni a karácsonyra. Gondoltam, hogy az én szupercuki, nyugis kisbabámat majd szépen beleültetem az etetőszékébe, aztán ő majd elnézegeti ahogy én teljes nyugalomban dolgozok. Közbe persze andalító karácsonyi zene szól és mindenhol égnek a kis ünnepi lámpások. A valóság az, hogy örülök, ha 10-15 percre le tudom foglalni a kis rosszaságot, amihez persze minden kreativitásomra szükség van. Egyszerre énekelek, mondókázok, babakekszet/kölesgolyót/játékot/Mr. baba számára érdekes, de veszélytelen konyhai izébizét pakolok az etetőszékének tálcájára, amit ő persze 1 másodperc alatt elhajít és iszonyatos haragra gerjed, ha nem adom vissza neki elég gyorsan. :D Éppen ezért azt hittem, hogy idén kimarad a diós linzer sütése, hiszen a szaggatás igencsak időigényes. Szerencsére Anyukám tegnap kitalálta, hogy felváltva babázunk/sütizünk, így mégis sikerült összehozni ezt a finom édességet idén karácsonyra is.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
15 dkg vaj
1 púpos ek tejföl
1 tojássárgája
1 kk vanília aroma
1 citrom
l üveg savanykás lekvár
Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot és a diót mérd egy nagy tálba.
Add hozzá a kockákra vágott vajat, a tejfölt és a tojássárgáját..
Ízesítsd a vaníliával és a citrom lereszelt héjával.
Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd csomagold folpackba.
Pihentesd minimum egy órát hűtőben.
Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagságúra majd szaggasd ki tetszőleges formával.
A kiszaggatott sütik felét lyukaszd ki egy kisebb formával.
Tedd sütőpapírra őket és 180 fokos sütőben süsd őket kb. 10 percig.
Miután kihűltek a kekszek kend meg lekvárral a sütiket, majd tapaszd össze őket.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, mint egy jó nagymama. :)
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek