A nyári sütögetések, vendégeskedések legjobb desszertje szerintem a fagyi és a jégkrém. Nem kívánunk ilyenkor "habosbabos" süteményeket, ráadásul a sütőt sem szívesen gyújtjuk be, hiszen elég meleg van alapból is. Persze lehet bolti fagylaltot vásárolni (nálunk is mindig van 1-1 doboz a fagyasztóba), de elég menő, ha házi változattal (is) tudunk szolgálni. A jégkrémek elkészítéséhez még fagylalt gép sem kell, csak néhány - párszáz forinttért beszerezhető - forma. Egyébként ez is elhagyható, kis műanyag pohárkákkal és pálcikákkal simán helyettesíthető. 

túró joghurt szeder méz citrom jégkrém fagylalt nyár édességek fagyiHozzávalók:

15 dkg túró

20 dkg joghurt

1 ek méz

1 marék szeder

1 (bio)citrom

túró joghurt szeder méz citrom jégkrém fagylalt nyár édességek fagyi

Elkészítés:

A túrót keverd össze a joghurttal.

Ízesítsd a mézzel és a citrom lereszelt héjával.

A szeder egy részét villával törd össze és ezt is add a joghurtos krémhez.

A maradékot egészben keverd bele.

Adagold jégkrém formába, majd fagyaszd le.

túró joghurt szeder méz citrom jégkrém fagylalt nyár édességek fagyi

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.