Tudom, hogy kicsit már túlkoros vagyok a nyuszikereséshez, de olyan szerencsés vagyok, hogy a mai napig ellátogat a kertünkbe húsvét vasárnap a Nyuszi (értsd: Anya). A húsvéti menetrend a következő: Felmegyünk Anyáékhoz olyan 9-10 felé és együtt reggelizünk mindenféle finomságot, mielőtt nekiiramodnánk és felfedeznénk a fincsi csokikat a virágok között. Az ünnepi asztalon elmaradhatatlan a sonka, a tojás, a tetemes mennyiségű friss, tavaszi zöldség, a húsvéti kalács és ez az isteni finom, puha sajtkrémes kifli.
Hozzávalók:
5 dl tej
15 dkg vaj
1 ek cukor
5 dkg élesztő
1 kg liszt
4 kk só
1 nagy doboz sajtkrém
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
Elkészítés:
Fél csésze langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, majd szórj egy kevés cukrot is a tetejére, hogy könnyebben felfusson.
A vajat olvaszd fel és tedd picit félre.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót és a cukrot.
A felfutott élesztőt a maradék tejjel együtt szintén öntsd a tésztához.
Dolgozd össze.
Ha már kezd összeállni, csurgasd bele az olvasztott vajat is, majd dagaszd addig, míg a tészta könnyen elválik a kezedtől és a táltól is.
Meleg helyen, letakarva keleszd a duplájára.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Ha szépen megkelt, gyúrd át lisztezett deszkán, majd oszd 4 részre.
Nyújtsd ki az egyik tészta darabkát kb. fél cm vastagra és kör alakúra. Vágd cikkelyekre, mintha pizzát szeletelnél.
Kend meg sajtkrémmel a cikkelyeket, majd tekerd fel a kiflicskéket.
Pakold sütőpapíros tepsire a péksütiket, majd kend meg felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal.
Süsd kb. 25 percig.
Ismételd meg a műveletet a maradék 3 tészta darabkával.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
További húsvéti recepteket itt találsz:
Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel
Krémsajtos, medvehagymás kiflik
Utolsó kommentek