Ismeritek a babacsintát? Ha nem, akkor elmondom, hogy a babacsinta a hozzátáplálás elején a baba számára már ehető alapanyagokból készített palacsinta. Azaz NEM a posztban szereplő recept. :D Az a papacsinta és a mamacsinta. De hogyan jön a képbe mégis a babacsinta? Hát elmesélem! Szegény ded ugyanis minden reggelinél ácsingózó tekinteteket vet a fincsi péksütijeinkre, gofrinkra, palacsintánkra (stb.), így neki is ki kellett találnunk valamit, amit a kis etetőszékében ő is szívesen falatozik. (Lévén a babakekszen és a kölesgolyón túl is van élet...legalábbis azt mondják. :D) A fentiek miatt jött a képbe a babacsinta. Egy pici banánt (vagy más gyümölcsöt) összekever az ember 7 gabonás péppel vagy zabpehellyel, esetleg liszttel, majd kisüti egy kevés olajon. A már tojást (vagy legalábbis a sárgáját), joghurtot evő babáknál, persze az utóbbiak is mehetnek, így még jobban fog hasonlítani a babacsinta a felnőtt változathoz.
Most, hogy már mindenki tudja, hogy mi is a babacsinta, jöjjön az egyik kedvenc reggelink, az egyáltalán nem egészséges, felnőtt, csokis, amerikai palacsinta, melyet nem kis bűntudattal falatozunk a szent ded előtt.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 púpos ek cukrozatlan kakaó
1 tojás
5 dkg vaj
5 dkg barna cukor
4 dl tej
1 kk citromlé
pici olaj
nutella, banán, porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojást dolgozd össze a cukorral, majd add hozzá a tejet, a citromlét és az olvasztott vajat.
A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóval, majd add az előzőekhez.
Szeleteld vékony karikákra a banánt, készítsd elő a nutellát.
Kend meg pár csepp olajjal a serpenyőt és közepes lángon süsd meg a palacsintákat.
1 palacsintához kb. 1 kisebb merőkanálnyi tésztát adagolj.
Ha megsültek a palacsinták, kend meg őket nutellával és retegezd banánnal. A legfelsőt szórd meg porcukorral.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek