A délutáni szundi után "baking time" van nálunk. Ilyenkor körülbelül 2 perc leforgása alatt sikerül a konyhát háborús övezetté nyilvánítanunk. Ehhez csapatmunka kell ám, nem elég az én erőlködésem, hogy cirka 5 perc alatt összedobjak valami uzsit. Elengedhetetlen, hogy Mr. Baba semmiképp se bírja ki ezt az időt nélkülem a tengernyi "fisherpricefejlesztőjátékkal", hanem jöjjön lábatlankodni. Muszáj kipakolnia az összes fiókból, meg kell szerelnie a robotgépemet, ki kell borítania valamit és újonnan addig hisztizik, amíg felemelem, hogy minden munkafolyamatot szemmel tudjon tartani. Így persze minden 2x (haha kb. 10x) annyi időt és energiát emészt fel, mintha nyugton maradna a nappaliban. Ez a palacsinta is az egyik "nyugis" délutánunkon készült. Gy.-t irigylem, ő csak arra ér haza, hogy finom süti illat lengi be a házat, az előzmények rejtve maradnak előtte. :D  

Hozzávalók:

20 dkg liszt

1 tk szódabikarbóna

3 dl tej

2 ek cukor

1 tojás

5 dkg vaj+a sütéshez

15 dkg áfonya

Elkészítés:

A tojást üsd egy nagy tálva, add hozzá a cukrot és a felolvasztott vajat. 

Szitáld hozzá a szódabikarbónás lisztet, majd lazítsd tejjel. 

Forgasd bele az áfonyát.

Hevíts egy kevés vajat egy serpenyőben, majd adagolj 1-1 evőkanálnyi tésztát.

Süsd a palacsinták mindkét oldalát néhány perc alatt aranybarnára.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.