Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bacon-ös sajtos masni

Zsófi barátném volt az első közülünk, még a gimi legelején, aki elkezdett próbálkozni a főzőcskézéssel. Sose felejtem el, a suli utáni pletykálás közben elkészített hatalmas adag bolognaikat, carbonara szószos tésztákat, melyek önálló előállítására iszonyúan büszkék voltunk akkoriban. (Nyilván itt a bolognai és carbonara alap felhasználásával készült verzióra kell gondolni.:D) Emlékszem még Zsófitól egy rakott krumplira, amit nem sütőben sütött, hanem fazékban főzött, illetve az ottalvós bulijai utáni - elmaradhatatlan -párizsis-sajtos rántottájára. :D

Azóta már derék háziasszony lett és sokat főzőcskéznek együtt a barátjával, Istivel. A gyors megoldásokat azonban még mindig szereti, úgyhogy nem is lepődtem meg, mikor a lakásavatójukon egy leveles tésztás nasival várt minket. Tényleg nagyon könnyű elkészíteni, ennek ellenére csak úgy eteti magát, úgyhogy kiváló vendégvárónak. 

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 csomag bacon

10 dkg sajt

1 tojás

2-3 ek mustár

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Kend le az egészet mustárral.

A téglalapot képzeletben felezd meg, és az egyik részét borítsd be a bacon szeletekkel.

Szórd rá a reszelt sajtot, majd hajtsd a bacon szalonnás, sajtos részre a tészta másik részét.

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal.

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

Ui.: Zsófinak ma van a szülcsinapcsija (természetesen a 16.), így ezúton is szeretnék neki nagyon boldog szülinapot kívánni! :) 

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

0 Tovább

Sonkás lasagne

Nagy kedvenc nálunk a lasagne, de tény, hogy nem gyakran állok neki, hiszen elég macerás, míg az ember elkészíti a különböző rétegeket. Szerintem a legnagyobb káosz talán ilyenkor van a konyhámban. :D Éppen ezért néha kicsit csalok és egy jóval egyszerűbb, bár teljesen más típusú finomságot készítek helyette. Nem érkezett még panasz erre sem, úgyhogy ha nincs időd fél nap a konyhában rostokolni, akkor jó kis alternatíva lehet ez a sonkás verzió is.  

lasagne tészta fincsi ebédek paradicsomszósz sonka olívabogyó kukorica lasagne tészta joghurt tojás sajt

Hozzávalók:

1 csomag lasagne tészta

15 dkg sonka

10 dkg olívabogyó

1 db kukorica konzerv

1 adag fűszeres paradicsomszósz

1 kis doboz joghurt

1 tojás

só, bors

10 dkg reszelt sajt

lasagne tészta fincsi ebédek paradicsomszósz sonka olívabogyó kukorica lasagne tészta joghurt tojás sajt

Elkészítés:

A lasagne tésztát áztasd be néhány percre forró vízbe, hogy kicsit megpuhuljon.

A paradicsomszószt készítsd elő, a sonkát tépkedd kisebb darabokra, a kukorica konzervet és az olívabogyót bontsd ki.

Vegyél elő egy tepsit és kanalazz egy kevés paradicsomszószt az aljára.

Teríts rá 6 db lasagne lapot.

Jöhet egy újabb réteg szósz, majd szórd meg sonka darabkákkal, olívabogyóval és kukoricával.

Ezt követően egy újabb réteg lasagne lap jön, majd a szósz és a feltétek.

Rétegezd, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de figyelj, hogy felülre tészta kerüljön.

A tojást verd fel, majd add a joghurthoz. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Öntsd a tésztaréteg tetejére, majd szórd meg vastagon reszelt sajttal.

20 percig süsd lefedve, majd szedd le a tepsi fedelét, és pirítsd további 15 percig, míg a sajt szépen rá nem olvad a tetejére.  

Kínáld friss salátával.

lasagne tészta fincsi ebédek paradicsomszósz sonka olívabogyó kukorica lasagne tészta joghurt tojás sajt

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Strawberry cheesecake brownie

A brownie kitalálója a szememben egy isten. (Állítólag egy szórakozott cukrász elfelejtett sütőport tenni a csokoládé torta piskótájába és így készült el az első édes, ragacsos finomság.) A sajttorta első megalkotója szintén. A cheesecake brownie pedig maga a mennyország. No, én ezt csodálatos süteményt még megspékeltem egy kis eperrel. Azt hiszem ennél már nem lehet jobb. :D Vagy mégis? Van esetleg ötletetek? 

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Hozzávalók a brownie alaphoz:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 ek jó minőségű kakaópor

15 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)

Hozzávalók a krémsajtos réteghez:

25 dkg krémsajt

1 tojás

1 kis doboz joghurt

2 ek kristálycukor

+30 dkg eper

+3 ek eperlekvár (lehetőleg hígabb)

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsit.

A brownie tésztához a kockákra tört csokit, gőz fölött, olvaszd össze a vajjal.

Közben a tojást keverd ki a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

Az olvasztott csokis vajat, szintén öntsd az előzőekhez. Keverd össze, majd egyengesd a tepsibe.

A krémsajtos réteghez, tedd egy nagy tálba a hozzávalókat, majd dolgozd össze. 

Öntsd a csokis brownie réteg tetejére.

Az epreket mosd meg, a nagyobbakat szeleteld fel és pakold meg jó alaposan a gyümölcsökkel a sütit.

A lekvárt melegítsd fel, majd kanalazz kisebb adagokat a sütire. Egy villával kicsit húzkodd össze a krémsajtos réteggel, hogy márványos hatása legyen. 

Tedd a sütőbe és süsd kb. 40 percig.

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Medvehagymás töltött krumplik

Imádom ezt a különleges, kissé fokhagymás ízű finomságot, így igyekszem alaposan kihasználni a sajnos nem túl hosszú medvehagyma szezont. Jöhet sós nasiként, vendégváróként, valamilyen körözött jellegű, reggeli krémként, de például Nagymamám idén hatalmasat újított és egy isteni krémlevest készített belőle. Anya is remekelt, a csirke ragulevest turbózta fel medvehagymás gombócokkal. Én is maradtam a főétel vonalon és az alábbi töltött krumplit álmodtam meg. Tetemes mennyiségű medvehagymát használtam fel hozzá és azt kell hogy mondjam, nagyon nem tettem rosszul. :)

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Hozzávalók:

6 közepes szem krumpli

1 kisebb csokor medvehagyma

1 tubus sajtkrém 

3 ek tejföl

1+1 kk só, bors

+egyéb finomságok ízlés/hűtő tartalma szerint: pl. sonka, kukorica, répa, borsó, stb.

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Elkészítés:

A krumplikat jó alaposan sikáld meg és tedd fel sós vízben főni.

Közben a sajtkrémet keverd ki a tejföllel.

A medvehagymát vágd apróra és szórd a masszához.

Itt adhatsz hozzá még egyéb finomságokat is, pl. sonkát vagy plusz zöldségeket. Én most vékonyra szeletelt répát kevertem még bele.

Sózd, borsozd.

Ha megfőtt a krumpli szűrd le és hagyd kicsit kihűlni.

Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra és készíts elő egy kisebb tepsit. Locsolj az aljára egy kevés olajat, hogy ne tapadjanak le a burgonyák.

Vágd félbe őket, majd a közepükből kanalazz ki egy keveset.

A kikanalazott krumpli pépet add a medvehagymás sajtkrémhez, majd dolgozd össze az egészet.

Ültesd a félbevágott burgonyákat a tepsibe, majd mindegyikbe kanalazz jó nagy adagot a krémsajtos töltelékből.

Szórd rájuk reszelt sajtot, majd süsd lefedve, kb 20 percig, majd fedő nélkül további 15 percig, hogy kicsit megpiruljanak.

Tálald tejföllel és friss salátával. 

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Húsvéti sajtkrémes kiflik

Tudom, hogy kicsit már túlkoros vagyok a nyuszikereséshez, de olyan szerencsés vagyok, hogy a mai napig ellátogat a kertünkbe húsvét vasárnap a Nyuszi (értsd: Anya). A húsvéti menetrend a következő: Felmegyünk Anyáékhoz olyan 9-10 felé és együtt reggelizünk mindenféle finomságot, mielőtt nekiiramodnánk és felfedeznénk a fincsi csokikat a virágok között. Az ünnepi asztalon elmaradhatatlan a sonka, a tojás, a tetemes mennyiségű friss, tavaszi zöldség, a húsvéti kalács és ez az isteni finom, puha sajtkrémes kifli.  

ráérős reggelik húsvét kelttészta tej élesztő liszt vaj cukor só sajt sajtkrém tojás

Hozzávalók:

5 dl tej

15 dkg vaj

1 ek cukor

5 dkg élesztő

1 kg liszt

4 kk só

1 nagy doboz sajtkrém

5 dkg reszelt sajt

1 tojás

ráérős reggelik húsvét kelttészta tej élesztő liszt vaj cukor só sajt sajtkrém tojás

Elkészítés:

Fél csésze langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, majd szórj egy kevés cukrot is a tetejére, hogy könnyebben felfusson. 

A vajat olvaszd fel és tedd picit félre.

A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót és a cukrot.

A felfutott élesztőt a maradék tejjel együtt szintén öntsd a tésztához.

Dolgozd össze.

Ha már kezd összeállni, csurgasd bele az olvasztott vajat is, majd dagaszd addig, míg a tészta könnyen elválik a kezedtől és a táltól is.

Meleg helyen, letakarva keleszd a duplájára.

ráérős reggelik húsvét kelttészta tej élesztő liszt vaj cukor só sajt sajtkrém tojás

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Ha szépen megkelt, gyúrd át lisztezett deszkán, majd oszd 4 részre.

Nyújtsd ki az egyik tészta darabkát kb. fél cm vastagra és kör alakúra. Vágd cikkelyekre, mintha pizzát szeletelnél.

Kend meg sajtkrémmel a cikkelyeket, majd tekerd fel a kiflicskéket. 

Pakold sütőpapíros tepsire a péksütiket, majd kend meg felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal.

Süsd kb. 25 percig. 

Ismételd meg a műveletet a maradék 3 tészta darabkával.

ráérős reggelik húsvét kelttészta tej élesztő liszt vaj cukor só sajt sajtkrém tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek