A brownie kitalálója a szememben egy isten. (Állítólag egy szórakozott cukrász elfelejtett sütőport tenni a csokoládé torta piskótájába és így készült el az első édes, ragacsos finomság.) A sajttorta első megalkotója szintén. A cheesecake brownie pedig maga a mennyország. No, én ezt csodálatos süteményt még megspékeltem egy kis eperrel. Azt hiszem ennél már nem lehet jobb. :D Vagy mégis? Van esetleg ötletetek?
Hozzávalók a brownie alaphoz:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg liszt
2 ek jó minőségű kakaópor
15 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
Hozzávalók a krémsajtos réteghez:
25 dkg krémsajt
1 tojás
1 kis doboz joghurt
2 ek kristálycukor
+30 dkg eper
+3 ek eperlekvár (lehetőleg hígabb)
Elkészítés:
Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsit.
A brownie tésztához a kockákra tört csokit, gőz fölött, olvaszd össze a vajjal.
Közben a tojást keverd ki a cukorral.
A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.
Az olvasztott csokis vajat, szintén öntsd az előzőekhez. Keverd össze, majd egyengesd a tepsibe.
A krémsajtos réteghez, tedd egy nagy tálba a hozzávalókat, majd dolgozd össze.
Öntsd a csokis brownie réteg tetejére.
Az epreket mosd meg, a nagyobbakat szeleteld fel és pakold meg jó alaposan a gyümölcsökkel a sütit.
A lekvárt melegítsd fel, majd kanalazz kisebb adagokat a sütire. Egy villával kicsit húzkodd össze a krémsajtos réteggel, hogy márványos hatása legyen.
Tedd a sütőbe és süsd kb. 40 percig.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek