Mióta Mr. Baba berobbant az életünkbe (és fenekestül felforgatta azt) a baráti összejöveteleink is kissé átalakultak. Már nem 8-kor kezdődik a buli, hanem - számunkra - 20 óra körül már véget is ér. :D Egyébként még így is szerencsénk van, mert nagyon aktív, érdeklődő, barátságos baba, imádja a pezsgést, így nem okoz gondot ha vendégségbe megyünk, vagy hozzánk jönnek látogatóba. Egyik vasárnap este Zsófi barátnőmék néztek be hozzánk egy kis beszélgetésre, borozgatásra. Persze mellé kellett valami fincsi borkorcsolya, így e mellett a jó kis téli fesztiválkaja mellett döntöttem. Nagy sikere volt, alig tudtam 1 szeletet megmenteni a fotó kedvéért. :D
Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 közepes krumpli
1 csomag instant élesztő
2 dl langyos víz
1 kk cukor
1 csapott ek só
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 hagyma
10 dkg szalonna
10 dkg sajt
2 db erőspaprika
Elkészítés:
A krumplikat mosd meg és tedd fel főni.
A lisztet mérd ki egy nagy tálba, add hozzá az instant élesztőt, a cukrot és a sót.
Öntsd mellé a langyos vizet.
Ha kész a krumpli szűrd le, pucold meg, majd krumpinyomón törd át és add az előzőekhez.
Jó alaposan gyúrd össze a tésztát.
Meleg helyen, letakarva keleszd kb egy órát, míg duplájára nem nő.
Közben készítsd elő a feltétet: a hagymát pucold meg és szeleteld fel.
A szalonnát vágd kockákra, a paprikát karikákra.
A fokhagymát pucold meg, majd törd a tejfölbe.
A sajtot reszeld le.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A megkelt tésztát egyengesd el egy nagy tepsibe, majd süsd elő 5-10 percet.
Kend a fokhagymás tejfölt az elősütött tészta tetejére, oszd el rajta a hagymát, a szalonnát és a paprikát, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd további 15 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek