Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Házi Hamburger(hús)

Sokáig nem nagyon ettünk hamburgert, mert eléggé elment a kedvünk a sok strandos, gyorséttermes hambergertől, legfőképpen a pocsék minőségű hús miatt. Később aztán kitaláltuk, hogy otthon is készíthetünk húspogácsát, olyan minőségű alapanyagokból, amilyenből mi szeretnénk. A mi változatunk ugyan eléggé távol áll a jelenlegi street food-os marhahúspogácsás irányvonaltól, de szerintünk - és a barátok, illetve a család szerint - isteni. 

ui.: Persze mostanában már a minőségi street food vonalat sem vetjük meg. :)

hamburger street food csirkemell ketchup mustár majonéz paradicsom saláta lilahagyma uborka hamburgerhús

Hozzávalók kb. 12 db húspogácsához mérettől függően:

1 kg csirkemellfilé ledarálva

1 ek só

sok őrölt bors

2 nagyobb hagyma

3 púpos ek mustár

5 púpos ek ketchup

2 tojás

zsemlemorzsa

Egyéb hozzávalók 4 hamburgerhez:

4 hamburgerzsemle

1 nagyobb paradicsom

1/3 uborka

4 nagyobb salátalevél

1 db lilahagyma

ketchup, mustár, majonéz

hamburger street food csirkemell ketchup mustár majonéz paradicsom saláta lilahagyma uborka hamburgerhús

Elkészítés:

A hagymát vágd apró darabokra.

Keverd össze a ledarált hússal, majd add hozzá a ketchupot és a mustárt is.

Törd bele a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal.

Végül adj hozzá néhány evőkanál zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható legyen a húsos massza.

Formázz nagyobb golyókat a husiból, majd kicsit lapíts le őket.

Grillezd meg a húspogácsákat vagy önts egy kevés olívaolajat a serpenyőbe és süsd meg őket. Vigyázz, mert nagyon gyorsan elkészülnek, csupán néhány perc kell nekik mindkét oldalon.

A zsömléket vágd fel, ha gondolod egy kicsit meg is grillezheted/ fel is melegítheted őket.

Az uborkát, a hagymát és a paradicsomot karikázd fel, a salátát tépkedd nagyobb darabokra.

Készítsd elő a szószokat, majd ha minden kész, már csak össze kell állítani a - saját ízlésetek szerint - a hamburgereket.  

Tipp: 

Szerintem érdemes egyszerre több húspogácsát készíteni. Éppen ezért, ha nekiállunk mi mindig minimum 1 kg húsból készítjük. Félreteszünk annyit, amennyi frissen kell, a többit pedig 4-esével folpackba csomagolva lefagyasztjuk. Érdemes figyelni arra is, hogy minden húspogácsa között legyen folpack, hogy könnyen szét lehessen választani a husikat a kiolvasztás után is. 

Különböző szószokkal, karamellizált hagymával, jalapeno-val, káposztasalátával, tükörtojással, sajttal, baconnel lehet még turbózni a hamburgert. Sőt, a húst is lehet másként ízesíteni, pl. friss zöldfűszerekkel.

A facebook oldalam eléréséhez kérlek kattints ide

0 Tovább

Mézes-balzsamecetes grillkolbászok vele sült zöldségekkel

A következő egytálétel azért szuper szerintem, mert viszonylag kevés húst, ellenben meglepően sok friss, szezonális zöldséget tartalmaz. Tapasztalatból mondom, hogy azok, akik kevésbé szeretik a sült zöldségeket és inkább húsokat preferálják, azoknak is teli találat ez az étel. Nálunk gyakran készül, mert az előkészítése is nagyon gyors, a sütési idő alatt pedig könnyen összeállítható egy fincsi saláta is. 

grillkolbász cukkini paradicsom lilahagyma kaliforniai paprika méz balzsamecet saláta Rohanós vacsorák

Hozzávalók:

1 csomag prémium minőségű grillkolbász

1 db közepes cukkini

1 db nagyobb kaliforniai paprika

2 db nagyobb lila hagyma

2 db nagyobb paradicsom

0,5 dl olívaolaj

2 púpos ek méz

3 ek balzsamecet

3 kk só

sok frissen őrölt bors

grillkolbász cukkini paradicsom lilahagyma kaliforniai paprika méz balzsamecet saláta Rohanós vacsorák

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és vegyél elő egy nagyobb, mély tepsit.

A cukkinit, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot vágd tetszés szerint nagyobb darabokra.

A grillkolbászokkal együtt öntsd a tepsibe a zöldségeket.

Locsold meg olívaolajjal, mézzel és balzsamecettel, majd sózd borsozd.

Keverd össze alaposan az egészet, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az öntetből, majd süsd letakarva 200 fokon kb. 20 percig. Ennyi idő alatt a zöldségek szépen megpuhulnak. 

Letakarás nélkül süsd további 10 percig légkeverésen, így megpirulnak a zöldségek és a kolbászok is.

grillkolbász cukkini paradicsom lilahagyma kaliforniai paprika méz balzsamecet saláta Rohanós vacsorák

Tipp: Tálald zsenge zöldsalátával és friss kenyérrel vagy esetleg steak burgonyával. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül fb-on is! :)

ui.: A recept egyébként a VKF (Vigyázz! Kész! Főzz!) 78. fordulójára készült, melynek témája "A tavasz zöldségei-gyümölcsei-virágai".

0 Tovább

Tortilla-ba csavart fűszeres panírban sütött csirkefalatok chilis majonézzel

Férjem nagy rántott hús rajongó, én viszont kevésbé vagyok oda érte, egyrészt az olajszag, másrészt a nagy macera miatt. Elég ritkán készítünk, de szerencsére a Nagymamák pótolják a hiányt. :)  A következő receptben nem a klasszikus rántott hús, hanem egy egyszerűbb - és talán egy fokkal egészségesebb - fűszeres zsemlemorzsában megforgatott változat kap szerepet. Ezt a fincsi ropogós husit pedig fogjuk és jó sok zöldséggel, illetve egy pikáns chili szósszal betekerjük egy tortilla lepénybe. Szuper vacsora lesz belőle, elhihetitek. :) 

tortilla mexikói csirkemell chili majonéz paradicsom saláta lilahagyma

Hozzávalók 4 tekercshez:

4 db tortilla lap

20-30 dkg csirkemell

1 dl olaj

1 kk só, bors

2 ek mexikói fűszerkeverék

1 bögrényi zsemlemorzsa

2 paradicsom

8 levél jégsaláta

1 nagyobb lilahagyma

1 kis doboz tejföl

2 ek majonéz

1 kk chilipor (ízlés szerint több-kevesebb)

tortilla mexikói csirkemell chili majonéz paradicsom saláta lilahagyma

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd sózd, borsozd.

A mexikói fűszerkeveréket keverd a zsemlemorzsához.

Forgasd meg a csirkefalatokat olajba, majd a fűszeres morzsába.

Sorakoztasd őket a tepsire és süsd kb 25 percig.

Közben vágd fel a paradicsomot, a hagymát és a salátát is tépkedd nagyobb darabokra.

A szószhoz keverd össze a tejfölt a majonézzel, majd tedd bele a chiliport is.

Ha kész a husi, már csak össze kell állítanod a tekercseket.

A lapokat kend meg a chilis szósszal, majd szórd rájuk egyenletesen a zöldségeket és a husit. 

Először a tortillalap alját, majd a két szélső oldalát hajtsd a töltelékre, és már eheted is.

tortilla mexikói csirkemell chili majonéz paradicsom saláta lilahagyma

Tipp: A fenti zöldségeken kívül használhatsz még uborkát, kaliforniai paprikát, jalapeno-t, kukoricát, avokádót vagy bármit, ami épp van otthon és szted jól passzolna a többi hozzávalóhoz.

További receptek tortilla lap felhasználásával:

Rendezz Mexikói Partit!

Maradékmentő Quesadilla

A fb oldalam eléréséhez kattints ide

0 Tovább

"Maradékmentő" Quesadilla

Még decemberben próbáltunk először quesadilla-t készíteni. Tipikusan olyan maradékmentő kaja, ami pár perc alatt elkészül, így nálunk nagy sikere volt. Tettünk bele sonkát, kolbászt, paradicsomot, kukoricát, hagymát, kaliforniai paprikát és persze jó sok sajtot, mert az ragasztja össze a 2 tortilla lapot. Csináltam mellé salit és tejföllel kínáltam. Persze, ha rákészülünk a témára, akkor jöhet mellé salsa szósz vagy quacamole, úgy az igazi. És a két tortillalap közé mehet egy jó kis húsos, paradicsomos, zöldséges ragu is, mint a rendes csavart tortilla-nál. Íme a recept:

quesadilla mexikói gyorsvacsi paprika paradicsom chorizo kolbász rohanós vacsorák

Hozzávalók 2 főre a "Maradékmentő" verzióhoz:

- 4 db tortilla lap

- 1 nagyobb paradicsom

- 1 fej lilahagyma

- fél doboz kukoricakonzerv

- pár szelet sonka

- kis darab kolbász

- 1 kaliforniai paprika

- olívaolaj

- 10 dkg sajt

Elkészítés:

A paradicsomot, paprikát, kolbászt, és sonkát vágd kockákra, a hagymát karikázd fel és a sajtot reszeld le.

Kezdj el olívaolajat hevíteni egy serpenyőben, majd tedd rá az egyik tortilla lapot. (Alacsony legyen a láng, nehogy megégjen!)

Oszd el rajta egyenletesen a feltétek egy részét, majd szórd meg jó sok reszelt sajttal. Dobd rá a másik tortilla lapot és nyomkodd rá kicsit, hogy fordításnál lehetőleg ne essen szét. 

Fordítsd meg az egészet és süsd a másik oldalát is pár percig.

Ismételd meg ugyanezt a másik két lappal és a feltétekkel. 

Vágd szeletekre és tálald zöldsalátával, tejföllel.

Nézzetek körül a facebook oldalamon is! :)

0 Tovább

Tavaszváró Spenótos-Ricottás Lasagne

Tavaly nyáron épp a barátnőmre vártam az Örs Vezér téren, mikor megláttam egy nagyon aranyos, aprócska Nénit, aki mindenféle finom friss zöldséget árult a kis kosárkájából. Aki ismeri a helyet, tudja, hogy nem lehet úgy végigmenni az aluljáró környékén, hogy ne találja meg őt valaki a portékájával. Persze a Néni is kínálgatta minden járókelőnek - köztük nekem is - a zöldségeit, de hát nem ment túl jól a biznisz. Nagy lemondóan elindult hazafelé az utolsó csomag spenótjával, amikor megsajnáltam szegényt és inkább megvettem tőle. Persze fogalmam nem volt, hogy mit fogok a spenóttal kezdeni, de volt egy csomag ősrégi lasagne lap a spejzban és találtam egy "majdnemlejárós" ricottát a hűtőben, így elég hamar körvonalazódott, hogy mi készüljön belőle. Azóta pedig visszatérő kedvenc lett, annyira, hogy a hétvégén is ezt készítettem. Íme a recept: 

lasagne ricotta paradicsomszósz spenót sonka fincsi ebédek fokhagyma mozarella

Hozzávalók:

1 csomag lasagne lap (500g)
450 g spenót (Nálam most sajnos fagyasztott, de lassan-lassan lesz friss is.)
3 gerezd fokhagyma
250 g ricotta
100-200 g sonka (Elhagyható. Én is csak a húsimádó férjem miatt pakolom bele.)
házi fűszeres paradicsomszósz
1-2 mozarrella
néhány ek olívaolaj

lasagne ricotta paradicsomszósz spenót sonka fincsi ebédek fokhagyma mozarella

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

Készítsd elő a lasagne lapokat. Elvileg ugye nem kell megfőzni őket, de én sajnos már jártam úgy, hogy a sütőben nem puhult meg eléggé, ezért én pár percre beáztatom őket forralt vízbe.

A zúzott fokhagymát pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a kockára vágott sonkát, majd a spenótot. Sózd, borsozd és főzd néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. 

Ha már kicsit kihűlt, keverd hozzá a ricottát. 

Készítsd el a paradicsomszószt, majd jöhet a rétegezés.

Egy tepsibe locsolj egy kevés olívaolajat és rakd ki teljesen az első adag tésztával. Ezt követően jöhet a spenót, majd megint egy réteg tészta következik, aztán kend le paradicsomszósszal, majd újra jöhet a tészta és így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. 

Felülre lehetőleg paradicsomszósz kerüljön, de persze ez opcionális.

A tetejét rakd ki mozzarellával, majd mehet is az egész a sütőbe. 

Lefedve süsd 200 fokon kb. fél órát, majd vedd le az alufóliát és így is süsd még kb. 15 percig.

Én salátával tálaltam. 

Tipp: Ha van otthon néhány nagyobb paradicsomod, vágd őket karikára és turbózd fel velük a paradicsomszószos rétegeket.

Ha több töltelékkel szereted, akkor duplázd a spenót mennyiségét! 

Remélem ízleni fog! :)

Ha van időtök, nézzetek be fb-ra is! 


 

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek