Anyósom gyönyörűbbnél gyönyörűbb, hatalmas és különleges paradicsomokat nevelget a kertjében. Szinte tangazdaság ami ott van, annyi féle és olyan sok finom pari terem náluk. A múltkor egy óriási kosárral hoztunk el belőle. Kicsit meg is voltam ijedve, hogy úristen mi lesz ennyi paradicsommal, de felesleges volt aggódnom, elfogyott mind egy szálig. A legtöbbet lazán megettük Gy.-vel, de 3 szemből levest főztem. Igen, igen, 3 paradicsomból nem is kicsi adagot. Könnyű dolgom volt, mert egyenként kb. 40 dkg-osak voltak. Mondom én, hogy tangazdaság. :D
Hozzávalók:
1-1,5 kg édes paradicsom
1 hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor friss bazsalikom és oregánó
0,5 l húsleves alaplé
1 csapott ek só
frissen őrölt bors
pici olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucold meg, előbbit vágd apróra.
A paradicsomokat mosd meg, majd szeleteld nagyobb darabokra. (Természetesen aki szeretné, nyugodtan húzza le a héját.)
Egy kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és törd hozzá a fokhagymát.
Jöhet rá a paradicsom, majd a húsleves alaplé és a fűszerek.
Forrald össze, majd botmixerrel pépesítsd.
Pirítóssal és reszelt sajttal tálald.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek