Paradicsom, feta és zöldfűszerek. Imádom ezt a három alapanyagot kombinálni. Friss, üde, nyárias finomság készül egytől egyig belőlük. :) Ami pluszban jó az alábbi ételben, hogy jó nagy adag, így az egész családot meg tudjátok vendégelni. Egy kis saláta és természetesen valamilyen frissítő habzóbor dukál mellé. Totál Toscana-i hangulatot tudunk a segítségükkel varázsolni. :)

spenót fincsi ebédek paradicsom feta bazsalikom oregánó paradicsomszósz hagyma fokhagyma zöldfűszer

Hozzávalók:

500 g tészta

1 csomag spenót

1 hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 nagyobb paradicsom

500 ml paradicsomszósz

1 marék bazsalikom és oreganó

10 dkg feta sajt

só, bors

olaj

spenót fincsi ebédek paradicsom feta bazsalikom oregánó paradicsomszósz hagyma fokhagyma zöldfűszer

Elkészítés:

Elsőként a tésztát tedd fel főzni sós vízben.

Közben a hagymát és a fokhagymát pucold meg. Előbbit vágd apróra.

Dinszteld meg egy kevés olajon és törd mellé a fokhagymát is.

Add hozzá a spenótot.

Ízesítsd sóval, borssal.

Forrald össze.

A paradicsomot és a feta sajtot vágd fel, a zöldfűszereket mosd meg.

spenót fincsi ebédek paradicsom feta bazsalikom oregánó paradicsomszósz hagyma fokhagyma zöldfűszer

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és locsolj egy kevés olajat egy nagyobb tepsibe.

Ha kész a tészta, szűrd le, majd forgasd össze a spenótos szósszal. Egyengesd az egészet a tepsibe.

Öntsd a paradicsomszószt a tészta tetejére, majd rakd ki paradicsommal és sajttal. Végül szórd rá a zöldfűszereket, majd mehet is a sütőbe.

Letakarva süsd kb. 15 percig, majd fedő nélkül adj neki további 15-20 percet.

Tálald friss salátával.

spenót fincsi ebédek paradicsom feta bazsalikom oregánó paradicsomszósz hagyma fokhagyma zöldfűszer

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.