Paradicsom, feta és zöldfűszerek. Imádom ezt a három alapanyagot kombinálni. Friss, üde, nyárias finomság készül egytől egyig belőlük. :) Ami pluszban jó az alábbi ételben, hogy jó nagy adag, így az egész családot meg tudjátok vendégelni. Egy kis saláta és természetesen valamilyen frissítő habzóbor dukál mellé. Totál Toscana-i hangulatot tudunk a segítségükkel varázsolni. :)
Hozzávalók:
500 g tészta
1 csomag spenót
1 hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 nagyobb paradicsom
500 ml paradicsomszósz
1 marék bazsalikom és oreganó
10 dkg feta sajt
só, bors
olaj
Elkészítés:
Elsőként a tésztát tedd fel főzni sós vízben.
Közben a hagymát és a fokhagymát pucold meg. Előbbit vágd apróra.
Dinszteld meg egy kevés olajon és törd mellé a fokhagymát is.
Add hozzá a spenótot.
Ízesítsd sóval, borssal.
Forrald össze.
A paradicsomot és a feta sajtot vágd fel, a zöldfűszereket mosd meg.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és locsolj egy kevés olajat egy nagyobb tepsibe.
Ha kész a tészta, szűrd le, majd forgasd össze a spenótos szósszal. Egyengesd az egészet a tepsibe.
Öntsd a paradicsomszószt a tészta tetejére, majd rakd ki paradicsommal és sajttal. Végül szórd rá a zöldfűszereket, majd mehet is a sütőbe.
Letakarva süsd kb. 15 percig, majd fedő nélkül adj neki további 15-20 percet.
Tálald friss salátával.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek