Férjem nagy rántott hús rajongó, én viszont kevésbé vagyok oda érte, egyrészt az olajszag, másrészt a nagy macera miatt. Elég ritkán készítünk, de szerencsére a Nagymamák pótolják a hiányt. :) A következő receptben nem a klasszikus rántott hús, hanem egy egyszerűbb - és talán egy fokkal egészségesebb - fűszeres zsemlemorzsában megforgatott változat kap szerepet. Ezt a fincsi ropogós husit pedig fogjuk és jó sok zöldséggel, illetve egy pikáns chili szósszal betekerjük egy tortilla lepénybe. Szuper vacsora lesz belőle, elhihetitek. :)
Hozzávalók 4 tekercshez:
4 db tortilla lap
20-30 dkg csirkemell
1 dl olaj
1 kk só, bors
2 ek mexikói fűszerkeverék
1 bögrényi zsemlemorzsa
2 paradicsom
8 levél jégsaláta
1 nagyobb lilahagyma
1 kis doboz tejföl
2 ek majonéz
1 kk chilipor (ízlés szerint több-kevesebb)
Elkészítés:
Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd sózd, borsozd.
A mexikói fűszerkeveréket keverd a zsemlemorzsához.
Forgasd meg a csirkefalatokat olajba, majd a fűszeres morzsába.
Sorakoztasd őket a tepsire és süsd kb 25 percig.
Közben vágd fel a paradicsomot, a hagymát és a salátát is tépkedd nagyobb darabokra.
A szószhoz keverd össze a tejfölt a majonézzel, majd tedd bele a chiliport is.
Ha kész a husi, már csak össze kell állítanod a tekercseket.
A lapokat kend meg a chilis szósszal, majd szórd rájuk egyenletesen a zöldségeket és a husit.
Először a tortillalap alját, majd a két szélső oldalát hajtsd a töltelékre, és már eheted is.
Tipp: A fenti zöldségeken kívül használhatsz még uborkát, kaliforniai paprikát, jalapeno-t, kukoricát, avokádót vagy bármit, ami épp van otthon és szted jól passzolna a többi hozzávalóhoz.
További receptek tortilla lap felhasználásával:
A fb oldalam eléréséhez kattints ide.
Utolsó kommentek