A következő egytálétel azért szuper szerintem, mert viszonylag kevés húst, ellenben meglepően sok friss, szezonális zöldséget tartalmaz. Tapasztalatból mondom, hogy azok, akik kevésbé szeretik a sült zöldségeket és inkább húsokat preferálják, azoknak is teli találat ez az étel. Nálunk gyakran készül, mert az előkészítése is nagyon gyors, a sütési idő alatt pedig könnyen összeállítható egy fincsi saláta is.
Hozzávalók:
1 csomag prémium minőségű grillkolbász
1 db közepes cukkini
1 db nagyobb kaliforniai paprika
2 db nagyobb lila hagyma
2 db nagyobb paradicsom
0,5 dl olívaolaj
2 púpos ek méz
3 ek balzsamecet
3 kk só
sok frissen őrölt bors
Elkészítés:
Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és vegyél elő egy nagyobb, mély tepsit.
A cukkinit, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot vágd tetszés szerint nagyobb darabokra.
A grillkolbászokkal együtt öntsd a tepsibe a zöldségeket.
Locsold meg olívaolajjal, mézzel és balzsamecettel, majd sózd borsozd.
Keverd össze alaposan az egészet, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az öntetből, majd süsd letakarva 200 fokon kb. 20 percig. Ennyi idő alatt a zöldségek szépen megpuhulnak.
Letakarás nélkül süsd további 10 percig légkeverésen, így megpirulnak a zöldségek és a kolbászok is.
Tipp: Tálald zsenge zöldsalátával és friss kenyérrel vagy esetleg steak burgonyával.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül fb-on is! :)
ui.: A recept egyébként a VKF (Vigyázz! Kész! Főzz!) 78. fordulójára készült, melynek témája "A tavasz zöldségei-gyümölcsei-virágai".
Utolsó kommentek