Őszintén bevallom, hogy ez a recept pont egy éves, mert ennyi idő kellett ahhoz, hogy akár csak a képekre rá tudjak nézni rosszullét nélkül. Pedig mikor annó elkészítettem iszonyat büszke voltam a fotókra is, és persze a túrókrém is nagyon ízlett. Aki követi a blogot, tudja, hogy odavagyok a a friss fűszernövényekért - kiváltképpen a bazsalikomért - és persze a házi paradicsomot sem vetem meg. :D A természet viszont vicces kedvében lehetett, mikor Mr. Babát vártam, mert hihetetlenül rosszul voltam ettől a két alapanyagtól. Annyira, hogy direkt kiszárítottam otthon a növényeket, hogy még véletlenül se érezzem meg az illatukat locsolás közben. Gy.-nek azért voltak jó kis poénjai ellenem. Egyszer a telefonom tokjába csempészett be néhány bazsalikom levelet. Kedves...ja, nem! :D Szerencsére azóta már helyre álltak a dolgok és megint ott díszeleg egy nagy cserép bazsalikom az erkélyen. Én pedig alig várom, hogy idén is elkészítsem reggelire az alábbi isteni túrókrémet. Tegyetek így Ti is! :) 

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Hozzávalók:

25 dkg túró

2-3 púpos ek görög joghurt

1-1 marék friss bazsalikom és snidling

5 dkg aszalt paradicsom

1 kk só

frissen őrölt bors

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Elkészítés:

A túrót tedd egy nagy tálba és forgasd össze a joghurttal.

A zöldfűszereket aprítsd fel és szórd a krémbe.

Az aszalt paradicsomot csíkozd fel és ezt is add az előzőekhez.

Ízesítsd sóval borssal és jó alaposan keverd össze.

Tálald behűtve friss péksüteménnyel és zöldségekkel.

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.