Anyukám Keresztanyukájának a szuper receptje alapján készült ez a kalács, ami nálunk sosem hiányozhat a karácsonyi és a húsvéti asztalról. Általában dupla mennyiségben sütjük, de így is pillanatokon belül elfogy. Minden alkalommal vita téma, hogy hogy a legfinomabb: Apa igazi vajjal szereti, Anya inkább lekvárral, mi ki se bírjuk, hogy megkenjük és szimplán magában esszük. Igazából mindegy is, a lényeg, hogy imádja az egész család. :)

ui.: A képért előre bocsánatot kérek, de nem volt időm jobb fotót készíteni, mert megették. XD

kalács húsvét édességek kakaó kelt tészta

Hozzávalók:

- fél kg liszt

- 5 dkg élesztő

- 3 dl tej

- 1 csapott mk só 

- 1 tojás

- 3-4 púpos ek cukor

- kis citromlé

- fél dl olaj

- kakaópor

- a tetejére: egy tojássárgája, egy maréknyi darabold dió és 1-2 kanál cukor

Elkészítés:

Elöljáróban annyi, hogy mindent langyosan használjatok fel, az olajat, tejet, tojást is.

A lisztet szórd egy edénybe és a közepén csinálj egy kis mélyedést a felfuttatott élesztőnek.

Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben egy kis cukorral, majd dolgozd össze a liszttel és a többi hozzávalóval (kivétel a kakaóval).

Hagyd kb fél-3/4 órát kelni, majd oszd 3 részre.

Az egyikbe dolgozd bele a kakaóport, majd fond össze.

Tedd sütőpapíros tepsire és kend meg a tetejét egy kis tojássárgájával (keverhetsz bele pár csepp tejet is), majd szórd meg kristálycukorral és diódarabokkal.

1/2 órát hagyd állni, majd süsd 180 fokon kb 30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

Ha van kedvetek látogassatok el a facebook oldalamra is.

További húsvéti receptjeim:

Répatortás muffin

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Húsvéti epres muffin