Ha maradt még néhány felesleges kemény tojásod a húsvéti asztalról, akkor ezt a receptet mindenképp próbáld ki, mert szuperül fel lehet hozzá használni a maradékot. Ezen kívül garantáltan nem a húsvéti ízek köszönnek vissza, mert a friss petrezselyemtől és újhagymától nagyon tavaszias és üde. Tökéletes választás egy szép napsütéses reggelihez.
Hozzávalók:
6 db tojás
néhány szál petrezselyem
1 kisebb répa
1 szál újhagyma
4-5 púpos ek natúr joghurt
3 ek majonéz
1 kk só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tojást főzd meg, majd pucolás után vágd fel. (Én tojásszeletelőt használok: először rendesen felszeletelem vele a tojást, majd keresztbe fordítom és úgy is felvágom. Így kis kockákat kapok pillanatok alatt.)
A répát reszeld le, az újhagymát és a petrezselymet pedig szintén aprítsd minél kisebb darabokra.
A majonézt, a joghurtot keverd össze, sózd, borsozd.
Öntsd az összes felaprított alapanyagot a joghurtos-majonézes dresszinghez és tálald friss kenyérrel és zöldségekkel.
Tipp: Ha valakinek hiányzik a hús, akkor süssön meg néhány bacon csíkot jó ropogósra, majd aprítsa fel és ezt is keverje a krémhez.
A fb oldalamhoz klikk ide.
Utolsó kommentek