Ha maradt még néhány felesleges kemény tojásod a húsvéti asztalról, akkor ezt a receptet mindenképp próbáld ki, mert szuperül fel lehet hozzá használni a maradékot. Ezen kívül garantáltan nem a húsvéti ízek köszönnek vissza, mert a friss petrezselyemtől és újhagymától nagyon tavaszias és üde. Tökéletes választás egy szép napsütéses reggelihez.

bacon tojás petrezselyem répa újhagyma majonéz ráérős reggelik

Hozzávalók:

6 db tojás

néhány szál petrezselyem

1 kisebb répa

1 szál újhagyma

4-5 púpos ek natúr joghurt

3 ek majonéz

1 kk só, frissen őrölt bors

bacon tojás petrezselyem répa újhagyma majonéz ráérős reggelik

Elkészítés:

A tojást főzd meg, majd pucolás után vágd fel. (Én tojásszeletelőt használok: először rendesen felszeletelem vele a tojást, majd keresztbe fordítom és úgy is felvágom. Így kis kockákat kapok pillanatok alatt.)

A répát reszeld le, az újhagymát és a petrezselymet pedig szintén aprítsd minél kisebb darabokra.

A majonézt, a joghurtot keverd össze, sózd, borsozd.

Öntsd az összes felaprított alapanyagot a joghurtos-majonézes dresszinghez és tálald friss kenyérrel és zöldségekkel. 

Tipp: Ha valakinek hiányzik a hús, akkor süssön meg néhány bacon csíkot jó ropogósra, majd aprítsa fel és ezt is keverje a krémhez.

A fb oldalamhoz klikk ide.