A hagyományos sonka-tojás-torma szentháromság mellett minden évben igyekszünk Anyával kicsit feldobni valamilyen újdonsággal a húsvéti reggelijeinket. Emlékszem, egyik évben spenótos-fetás lepény készült, tavaly sonkás rétes, de a házi péksütik (kalács, sajtkrémes kiflicske) sem hiányozhatnak soha. A sok friss, ropogós tavaszi zöldség is elengedhetetlen, de a joghurtos, majonézes salik is jöhetnek ilyenkor a családnak. A fentiek mellett szuper kiegészítő lehet ez a túrókrém is, hiszen felfedezhetjük a hozzávalói között mind a tavaszi, mind a húsvéti ízvilágot is. Én idén mindenképp elkészítem az ünnepi hosszú hétvégén.
Hozzávalók:
25 dkg túró
4 ek tejföl
2 ek majonéz
1 kk mustár
1 kisebb csokor medvehagyma
5 nagyobb tojás
1 kk só, őrölt bors
Elkészítés:
A tojást tedd fel főni.
Ez alatt az idő alatt a medvehagymát vágd apróra.
A túrót keverd össze a tejföllel, a majonézzel és a mustárral, majd szórd bele a felaprított medvehagymát.
Ha kész a tojás, pucold meg, majd ezt is vágd kisebb kockákra.
Add a medvehagymás krémhez.
Sózd, borsozs ízlés szerint.
Tálald friss pékáruval és sok-sok zöldséggel.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
További húsvéti recepteket itt találsz:
Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel
Krémsajtos, medvehagymás kiflik
Utolsó kommentek