Lehet furcsa, de olyan érzésem van, hogy még csak most volt karácsony. Ehhez képest már annyira benne járunk az évben, hogy érik a cseresznye és az eper. Persze az idő is kedvez a gyümölcsöknek, tuti, hogy pár héttel később szoktuk Velencén szüretelni a cserkót. Na, de mindegy is, a lényeg, hogy lassan leválthatjuk a narancsot, banánt, mandarint a fincsi magyar gyümikre. Jöhetnek is a cseresznyés receptek!
Hozzávalók: (1 bögre=2 dl)
25 dkg túró
1 bögre cukor
1 kk vanília aroma
3 tojás
negyed bögre tej
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg cseresznye
Elkészítés:
A cseresznyét mosd meg, ha van kedved, magozd ki.
A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
A tojást keverd ki a cukorral, majd mehet hozzá a túró és a tej is.
Ízesítsd a vaníliával.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld az előzőekhez.
Simítsd tepsibe a masszát.
Szórd bele a cseresznyét, majd süsd kb. 25 percig.
Kész is vagy, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel. :)
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek