Mostanában nagyon rá vagyunk állva a túrós ételekre, persze a miatt, mert Mr. Babánál is nagy kedvenc. Egyébként nem egy nagy evő, bár ez az alkatán - a kis daginak - nem látszik. :D Minden esetre az étkezésink korántsem mondhatóak zökkenőmentesnek, így örülök mindennek, amit hajlandó az úr elfogyasztani. Ilyen alapanyag szerencsére a túró is. Jöhet neki kenyérre kenve túrókrémként, sütiben, tésztán, de a túrófánkot és a túrógombócot is imádja. Az alábbi felfújt is nagy siker volt, próbáljátok ki Ti is. 

Hozzávalók:

4 tojás

25 dkg túró

15 dkg liszt

30 dkg görög joghurt

5 ek cukor

1 citrom

1 kk vanília aroma

30 dkg eper

Elkészítés:

Elsőként a tojásokat válaszd ketté.

A fehérjét verd kemény habbá.

A sárgáját dolgozd össze a túróval, görög joghurttal és a cukorral.

Ízesítsd vaníliával, a citrom lereszelt héjával és a levével.

Szitáld hozzá a lisztet, végül óvatosan forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét.

Öntsd egy mélyebb tepsibe a masszát, majd kezdd el sütni 190 fokon. 

5-10 perc után szórd meg eperrel, majd süsd további 40 percig. 

Tipp: Eper helyett más gyümölccsel is elkészíthető. Mr. Baba barackkal kapta egyébként, de Gy. szerint eperrel a legjobb, így így került fel a blogra. :) 

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.