Mostanában nagyon rá vagyunk állva a túrós ételekre, persze a miatt, mert Mr. Babánál is nagy kedvenc. Egyébként nem egy nagy evő, bár ez az alkatán - a kis daginak - nem látszik. :D Minden esetre az étkezésink korántsem mondhatóak zökkenőmentesnek, így örülök mindennek, amit hajlandó az úr elfogyasztani. Ilyen alapanyag szerencsére a túró is. Jöhet neki kenyérre kenve túrókrémként, sütiben, tésztán, de a túrófánkot és a túrógombócot is imádja. Az alábbi felfújt is nagy siker volt, próbáljátok ki Ti is.
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg túró
15 dkg liszt
30 dkg görög joghurt
5 ek cukor
1 citrom
1 kk vanília aroma
30 dkg eper
Elkészítés:
Elsőként a tojásokat válaszd ketté.
A fehérjét verd kemény habbá.
A sárgáját dolgozd össze a túróval, görög joghurttal és a cukorral.
Ízesítsd vaníliával, a citrom lereszelt héjával és a levével.
Szitáld hozzá a lisztet, végül óvatosan forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét.
Öntsd egy mélyebb tepsibe a masszát, majd kezdd el sütni 190 fokon.
5-10 perc után szórd meg eperrel, majd süsd további 40 percig.
Tipp: Eper helyett más gyümölccsel is elkészíthető. Mr. Baba barackkal kapta egyébként, de Gy. szerint eperrel a legjobb, így így került fel a blogra. :)
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek