Mr. Baba mostanában odavan a villával evésért. Felszúrom neki a falatot, ő pedig többé-kevésbé sikeresen beleügyeskedi a szájába. Igyekszem e miatt olyan ételeket készíteni neki, ami "villa kompatibilis". Egyik délután nagy lelkesen ennek a túrós nudlinak álltunk neki. Gondoltam uzsonnára, egy kis őszibarack pürével szuper lesz. Az elkészítés során nagyon lelkes volt őkegyelme, de mikor a kóstolásra került a sor, csak a fejét rázta. Kínáltam én mindenhogy: prézli nélkül, prézlivel, lekvárral, barack pürével, simán magába, villán, összenyomva, kézzel, kis darabokban, egészben, másnap délelőtt és másnap délután is, de nem kellett a Dednek sehogyan sem. Hiába volt minden próbálkozás. Szerencsére Gy.-nek és nekem is ízlett, úgyhogy nem adom fel, hátha legközelebb eljutunk legalább odáig, hogy megkóstolja a kis rosszaság. 

Hozzávalók:

250 g túró

100 g liszt

20 g vaj

1 tojás

1 ek cukor

pirított zsemlemorzsa

baracklekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

Elsőként mérd egy nagy tálba a túrót, a lisztet és a vajat.

Üsd hozzá a tojást.

Ízesítsd a cukorral.

Gyors mozdulatokkal gyúrd össze.

Ha szépen összeállta a tészta, lisztezett deszkán sodorj belőle kb. 1 cm átmérőjú kis "kígyókat". Vagdosd fel kb. 3 cm-es darabokra.

Forrásban lévő vízben főzd meg a nudlikat. Akkor jó, ha feljöttek a víz tetejére.

Forgasd pirított zsemlemorzsába a nudlikat, majd tálald egy kevés (legyen inkább sok :D) baracklekvárral. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.