A hétvégén végre tényleg beköszöntött a tavasz, ami számomra azt is jelenti, hogy lassan jönnek a fincsi friss gyümölcsök is. Persze még egy darabig várni kell, míg a hazai cseresznye, meggy és a régen várt eper megkezdik a sort, de addig is örüljünk az import déli gyümölcsök nonstop rendelkezésre állásának. Nem volt ez ugye mindig így. Ennek örömére egy narancsos sütemény, ami a mákos piskóta kedvelőinél tuti sikert arat. Szuper párosítás a markánsabb tészta, az üde mascarpone krémmel.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1 kk vanília aroma
2,5 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darált mák
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg mascarpone
2 púpos ek sűrű görög joghurt
10 dkg porcukor
1 narancs
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá.
A sárgáját keverd ki a cukorral, a vajjal és a vanília aromával.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral, a mákkal és a sóval.
A tejjel felváltva adagold a cukros masszához.
Végül forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét is.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát.
Süsd kb. 40 percig.
Közben állítsd össze a krémet.
A mascarpone-t keverd ki a joghurttal és a porcukorral.
A narancs héját reszeld le, majd ezt is add a krémhez.
Facsard ki a levét is, majd ízlés szerint csorgasd a krémbe.
Ha megsült a süti, hagyd kihűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.
Kend meg a narancsos krémmel, majd fogyasztásig tedd hűtőbe, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek