Imádom ezt a különleges, kissé fokhagymás ízű finomságot, így igyekszem alaposan kihasználni a sajnos nem túl hosszú medvehagyma szezont. Jöhet sós nasiként, vendégváróként, valamilyen körözött jellegű, reggeli krémként, de például Nagymamám idén hatalmasat újított és egy isteni krémlevest készített belőle. Anya is remekelt, a csirke ragulevest turbózta fel medvehagymás gombócokkal. Én is maradtam a főétel vonalon és az alábbi töltött krumplit álmodtam meg. Tetemes mennyiségű medvehagymát használtam fel hozzá és azt kell hogy mondjam, nagyon nem tettem rosszul. :)
Hozzávalók:
6 közepes szem krumpli
1 kisebb csokor medvehagyma
1 tubus sajtkrém
3 ek tejföl
1+1 kk só, bors
+egyéb finomságok ízlés/hűtő tartalma szerint: pl. sonka, kukorica, répa, borsó, stb.
Elkészítés:
A krumplikat jó alaposan sikáld meg és tedd fel sós vízben főni.
Közben a sajtkrémet keverd ki a tejföllel.
A medvehagymát vágd apróra és szórd a masszához.
Itt adhatsz hozzá még egyéb finomságokat is, pl. sonkát vagy plusz zöldségeket. Én most vékonyra szeletelt répát kevertem még bele.
Sózd, borsozd.
Ha megfőtt a krumpli szűrd le és hagyd kicsit kihűlni.
Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra és készíts elő egy kisebb tepsit. Locsolj az aljára egy kevés olajat, hogy ne tapadjanak le a burgonyák.
Vágd félbe őket, majd a közepükből kanalazz ki egy keveset.
A kikanalazott krumpli pépet add a medvehagymás sajtkrémhez, majd dolgozd össze az egészet.
Ültesd a félbevágott burgonyákat a tepsibe, majd mindegyikbe kanalazz jó nagy adagot a krémsajtos töltelékből.
Szórd rájuk reszelt sajtot, majd süsd lefedve, kb 20 percig, majd fedő nélkül további 15 percig, hogy kicsit megpiruljanak.
Tálald tejföllel és friss salátával.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek