Szerintem minden család repertoárjába jól jön 1-1 olyan étel, amelyből egyszerre hatalmas adagot lehet készíteni és újramelegítve is ugyanolyan finom. A következő ragu pont ilyen, ráadásul a hozzávalókat is szabadon variálhatjátok, ha épp nincs otthon az eredeti recept szerint valami. A lapockát behelyettesíthetitek más hússal, a zöldségek közül pedig válasszátok ki a kedvenceiteket. Nálunk jöhet minden, bab, répa, borsó, kukorica, így még gazdagabb és még kiadósabb lesz az étel.
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 nagyobb vöröshagyma
1 db paradicsomos babkonzerv
4 nagyobb répa
1 doboz kukorica/borsó konzerv
4 szem paradicsom
2 ek magos mustár
1 db zöld erőspaprika
2 db piros chili paprika
olaj
só, bors
2 dl vörösbor
1 dl víz
Elkészítés:
Elsőként a húst vágd kisebb kockákra, majd tedd egy zárható tálba.
Egy kisebb tálba keverj össze két evőkanál olajat a mustárral és a zúzott fokhagymával, majd kend be a húsokat a szósszal. Borsozd is meg az egészet. Tedd hűtőbe lefedve néhány órára.
A zöldségeket készítsd elő, a répát és a hagymát pucold meg, majd előbbit karikázd fel, utóbbit pedig vágd kockákra a paradicsommal együtt.
A paprikákat is szeleteld vékony karikákra.
Egy kevés olajon pirítsd meg a húst, majd dobd rá a hagymát, kicsit később pedig a paradicsomot és a paprikákat is.
Öntsd rá a vörösbort és a vizet, majd jöhet hozzá a répa is. Lefedve főzd kb. 40 percet, míg a hús és a répa is megpuhul.
Közben sózd, borsozd.
Végül add hozzá a kukoricát/borsót/babot is és főzd fedő nélkül további 10 percet.
Ha közben nagyon besűrűsödne nyugodtan önts hozzá még egy kevés vizet/bort ízlésedtől függően! :)
Tálald tetszés szerinti körettel és savanyúsággal.
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek