Egyik hétvégén elvittük Gy. 10 éves unokaöccsét cápa nézőbe, a Tropicariumba. Előtte már agyaltam, hogy nem igazán van otthon gyerekbarát kaja, így mindenképp ki kellene találnom valamit. Szóba jöhetett persze a már kész cékla krémleves és spenótos rakott tészta, de azt hittem, hogy biztos nem fog rákapni a Gyerek. Gondolkodtam azon is, hogy csinálok egy gyors rántott husit (előre bepaníroztunk egy jó adagot, már csak ki kellett volna sütni), vagy "kirúgunk a hámból" és beülünk az egyik gyors étterembe. 10-ből szerintem 8 gyerek utóbbit választotta volna, a maradék 2 meg a rántott húst, de Balázs meglepetést okozott, mert ő a spenótos tésztára szavazott. Állítása szerint gyorskaját bármikor ehet, spenótos tésztát pedig nem, és ki merne vitatkozni egy 10 éves okfejtésével? :D A krémlevest nem erőltettem, mert az már tényleg durva lett volna (nem is ízlett neki), de a spenótos tésztára azt mondta, hogy írjam bele nyugodtan, hogy fogyasztását gyermekeknek is ajánlja.
Hozzávalók:
1 csomag tészta
1 csomag spenót (sajna nálom most csak mirelit)
2-3 fokhagyma
1 hagyma
10 dkg sonka
2 ek vaj
2 ek liszt
fél l tej
pici olaj
só, bors, szerecsendió
5 dkg sajt
Elkészítés:
Elsőként a tésztát tedd fel sós vízben főni.
Közben pucold meg a hagymát és a fokhagymát.
Előbbit vágd kis kockákra és a sonkát is szeleteld fel.
A spenótot egy lábosban kezdd el főzni, majd zúzd bele a fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal.
A hagymát és a sonkát dinszteld meg egy kevés olajon, majd forgasd a spenótos keverékhez.
Ha a tészta megfőtt, szűrd le, majd forgasd össze a szósszal.
Öntsd az egészet egy tepsibe, majd melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Most jöhet a besamel elkészítése.
Hevíts vajat egy kisebb lábosba, majd szórd hozzá a lisztet.
Adagold óvatosan a tejet is, de közbe egy habverővel keverd csomómentesre a mártást.
Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Ha besűrűsödött oszd el a tésztán a szószt, majd reszelj rá sajtot.
Süsd 10-15 percig míg a sajt ráolvad a tetejére.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek