Jó kis üde, tavaszi leves, ráadásul elkészíteni sem egy nagy szám. Olyannyira nem, hogy hétfőn dél, fél 1 körül még fogalmam sem volt, hogy mit fogok ebédelni, aztán a hűtőbe nézve megjött az ihlet. 1 órakor pedig már bőszen kanalaztam a fincsi ebédkémet.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
2 közepes krumpli
1 nagyobb hagyma
2 l húsleves alaplé
1 csapott ek só
10 szem bors
2 dl tejszín
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, majd jó alaposan mosd meg.
A krumplit és a hagymát pucold meg, majd vágd nagyobb darabokra.
Tedd a zöldségeket egy nagy lábosba és öntsd fel húsleves alaplével.
Sózd, borsozd, majd lefedve főzd, míg megpuhulnak a zöldségek.
Ha jó puha minden, pürésítsd össze botmixerrel.
Végül jöhet a tejszín. Öntsd bele egy kisebb tálba, majd adj hozzá 2-3 merőkanálnyi forró levest. Keverd össze, majd az egészet add a leveshez.
Forrald össze és már kész is.
Tálald ízlés szerint fokhagymás pirítóssal, krutonnal, reszelt sajttal.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek