2016-os sztori következik, ennek a levesnek ugyanis ilyen régi története van. :)
Mikor kb. 1,5 évvel ezelőtt elmondtam a kollégáimnak, hogy Mr. Baba úton van, nagyon örült neki mindenki. (Egyébként el sem hiszem, hogy ennyi idő eltelt azóta.) Próbáltak kímélni és együtt izgultak velem. Persze mindenki a maga módján. Az egyik barátnőm például nagyon cukin egy befőttes üveggel a kezében jelent meg a reggeli "meetingen". Hirtelen nem is tudtam hova tenni a dolgot, de aztán kifejtette, hogy a szervezetemnek most nagyon sok vitaminra van szüksége, így nekiállt és készített nekem egy nagy adag borsó krémlevest. A hab a tortán a szintén házi készítésű sajtos kruton volt. :) Nagyon meghatódtam, aztán pedig jól beeédeltem a finom levesből.
A napokban jutott eszembe ez a sztori, így nem is kellett tovább gondolkodnom, máris tudtam, hogy mi kerül az asztalra.
Hozzávalók:
750 g zöldborsó
2 közepes krumpli
1,5 l víz
2 dl tejszín
2 leveskocka
1 csapott ek só
őrölt bors
1 citrom
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, majd vágd kockákra.
A borsóval és a petrezselyemmel együtt dobd egy nagy fazékba, majd öntsd fel vízzel.
Morzsold hozzá a leveskockát, ízesítsd sóval borssal.
Főzd puhára a zöldségeket.
Ha kész, turmixold össze, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt.
Forrald össze a levest.
Végül ízesítsd a citrom levével.
Tipp: Tálald sajtos krutonnal. Ehhez vágd kisebb darabokra a szikkadt pékárut. Locsold meg bőven olívaolajjal, sózd, borsozd és reszelj rá sajtot. Süsd 180 fokon kb. 10 percig.
Egy kevés tejszínt és citromlevet is locsolhatsz díszítésként és ízesítésként a levesre. Sőt, petrezselyemmel is megszórhatod.
Ha uncsinak tartod a petrezselymet, mentát is adhatsz hozzá. Nagyon üde ízt ad neki, feldobja a levest.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek