Az a jó ebben az ételben, hogy már előző este elő lehet készíteni a húst és a zöldségeket, a nagy napon pedig csak össze kell pakolni kb. 10-15 perc alatt az egészet. Utána már mehet is a sütőbe. A sütési idő alatt pedig foglalkozhatunk fontosabb dolgokkal is, például a pihizéssel. :) Ez az adag ráadásul elég kiadós, így tökéletes vasárnapi ebédnek is, a maradékból pedig (ha lesz) lehet hétfőre csomagolni.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
2 ek mustár
só, bors
1-2 dl tej
4 nagyobb répa
1 brokkoli
1 db póréhagyma
500 g tejszín
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkét mosd meg és vágj belőle nagyobb szeleteket.
Sózd, borsozd meg, majd tedd egy zárható tetejű tálba.
Add hozzá a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd forgasd vele össze.
Önts rá egy kevés tejet, hogy finom puha legyen és tedd lefedve egy éjszakára vagy néhány órára hűtőbe.
A répákat és a póréhagymát karikázd fel, a brokkolit szedd rózsáira.
Sós vízben főzd puhára a répát és a brokkolit, majd szűrd le.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd készítsd elő a hozzávalókat és egy serpenyőt, illetve egy nagyobb tepsit.
A hússzeletek mindkét oldalát pirítsd fehéredésig egy kevés olajon a serpenyőben, majd tedd át a tepsibe.
Ha mindegyik kész, egyengesd el rajtuk a zöldségeket, majd öntsd nyakon tejszínnel.
Lefedve süsd kb. 45 percet, majd reszeld rá a sajtot és süsd még kb. 20 percet, amíg szép piros lesz.
Én most rizzsel tálaltam, de krumlipürével is nagyon finom.
Ha van kedvetek nézzetek körül a facebook oldalamon is!
Utolsó kommentek