Minden évben lemaradok a receptekkel a medvehagyma szezonról, úgyhogy most jó előre elkezdem posztolgatni mind a húsvéti, mind a medvehagymás, tavaszi recepteket. Nem is lenne olyan korai, hiszen már március van. Csak épp az időjárás nem tud róla. :D Emlékszem, karácsony előtt, mikor bőven plusz fokokban tologattuk a babakocsikat a csajokkal, lazán játszótereztünk a gyerekekkel a szép napsütésbe, beszéltük, hogy meglesz ennek még a böjtje. Persze jót nevetgéltünk, hogy majd márciusba szánkózunk, de persze nem gondoltuk komolyan. Hát bejött. :D Minden esetre a tavaszi szezont ezzel a pogival hivatalosan is megnyitom.
Hozzávalók:
fél kg finomliszt
1 csapott ek. só
20 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
200 g tejföl
fél dl tej
1 tk. cukor
fél kocka élesztő
1 csokor medvehagyma
+1 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Kelt tészta készítésénél mindent langyosan, szoba hőmérsékleten használunk fel, ezért minden alapanyagot készíts elő egy pár órával a sütés előtt.
A langyos tejbe keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg míg felfut.
Közbe öntsd egy nagy tálba a lisztet, a sót, kockázd bele a margarint, üsd hozzá a tojást és kanalazd mellé a tejfölt.
A medvehagymát mosd meg és vágd nagyon apró darabokra, mint mikor petrezselymet szeletelsz.
Ezt is add a lisztes keverékhez.
Ha felfutott az élesztő mehet az is az előzőekhez.
Gyúrd össze jó alaposan az alapanyagokat, majd letakarva keleszd meleg helyen a duplájára.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd irdald be a tésztát. Kend le tojással, majd szaggasd ki a pogikat.
Sorakoztasd sütőpapíros tepsire őket, majd süsd 175 fokon kb. 20 percig.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek