Mr. Babával még az ételek néhány perces befotózása is nagy kihívás, mert véletlenül sem tud nyugodtan megülni a kis popoján és eljátszani a játékhadsereg egy darabjával, míg én gyorsan készítek egy újabb botrányosan rossz fotót az oldalra. A fényképezőgép ráadásul mindennél nagyobb csábítás, hiszen neki mindig és mindig az kell, amivel mi "játszunk". Kedvenc "játékai" - lennének - a kábelek, a laptopok, a porszívó és minden elektronikai vagy műszaki kütyü. Fél évesen már egy domestossal gondosan lemosott saját billentyűzettel rendelkezett, de sajnos elég hamar átlátott a szitán. :D Most azt a trükköt vetem be, hogy előveszem a régi fényképezőgépemet, hátha elterelem a figyelmét. Eddig működik, de kíváncsi leszek, hogy meddig. Nagyon rafkós kölyök. Minden esetre a kép elkészült, így itt a bejegyzés is. :)
Hozzávalók:
4 tojás
4 ek cukor
1 citrom
4 púpos ek liszt
fél csomag sütőpor
fél üveg eperlekvár
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral. (Kb. 5 perc kell neki alacsony fokozaton.)
Ízesítsd a citrom lereszelt héjával.
A liszthez add hozzá a sütőport, majd szitáld a tésztához.
Jó alaposan keverd össze.
A félretett tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a tésztába.
Egyengesd tepsire és süsd 10 percig.
Letakarva hagyd egy kicsit kihűlni, majd húzd le a megsült tésztáról a sütőpapírt.
Csavard fel a sütit egy konyharuha segítségével, majd hagyd, hogy teljesen kihűljön.
Végül kend meg lekvárral (én eperlekvárt választottam), majd újra csavard fel.
Tálalás előtt szeleteld fel és szórd meg porcukorral.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek